FOTO, VIDEO. Atenție de unde cumpărați mașini! Operațiune de amploare

Șase percheziții domiciliare în mai multe județe, într-un amplu dosar de înșelăciune și falsificare de acte. Astăzi, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, au efectuat o serie de percheziții în județele Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj. Acțiunea are legătură cu o anchetă penală privind activități ilegale în domeniul vânzării și cumpărării de autovehicule.

FOTO: IPJ Sibiu

Conform informațiilor obținute până în acest moment, mai multe persoane, atât cetățeni români cât și de alte naționalități, ar fi fost implicate într-o schemă infracțională ce vizează închirierea de autoturisme de lux din diverse țări europene.

Suspecții ar fi creat documente false pentru înmatricularea acestor vehicule și ulterior le-ar fi adus și comercializat în România la prețuri subevaluate, facilitând astfel procesul de vânzare.

Prejudiciul estimat până în prezent în urma acestor activități ilegale se ridică la suma de 1.800.000 de lei. Polițiștii din Sibiu au reușit deja să pună sub sechestru 18 autoturisme în cadrul cercetărilor.

Operațiunea în desfășurare primește sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, asigurând suportul de specialitate necesar.

Inspectoratele de poliție județene din Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj sunt implicate în această acțiune în vederea sprijinirii investigațiilor în desfășurare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*