FOTO VIDEO Am căutat-o pe Angelika Maurer. Împreună cu sute de voluntarii

Peste 300 de sibieni au căutat-o pe Angelika Maurer, tânăra studentă dispărută, în Pădurea Dumbrava. Elicopterul a survolat deasupra pădurii, câinii MAI au încercat să-i dea de urmă, însă fata a fost de negăsit. A fost cea mai amplă căutare de până acum, în Sibiu.

Un număr impresionant de oameni, majoritatea studenți, s-au mobilizat astăzi în speranța de a o găsi pe Angelika Maurer, tânăra dispărută fără urmă încă din data de 8 februarie. Angajații IPJ Sibiu, cei ai Centrului Chinologic ”Aurel Greblea” Sibiu, împreună cu colegii lor patrupezi, angajații DGASPC Sibiu, ai Direcției Ocolului Silvic Sibiu, salvamontiști și voluntarii au pornit în căutarea Angelikăi. Însă, deși la acțiunea de căutare au participat peste 300 de persoane, fata nu a fost găsită.

Instructaj ca la carte

Acțiunea a început la ora 10.00, când cetățenii cu spirit civic s-au întâlnit cu autoritățile la liziera Pădurii Dumbrava, în zona uzinei de apă. Acolo a avut loc instructajul. Voluntarii au fost rugați să asculte cu atenție comenzile polițiștilor și au fost instruiți cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în cazul în care observă obiecte sau indicii care ar putea fi probe pentru găsirea studentei dispărute: nu trebuie să atingă probele, ci să solicite ajutorul angajaților MAI. Apoi, în grupuri mici, dispuse în șir, cu câte un coordonator din cadrul Poliției, am pornit toți în pădure.

Adrenalina de a o găsi pe Angelika Maurer, studenta declarată dispărută în data de 8 februarie, a fost la cote maxime pentru voluntarii care o căutau. Sutele de studenți care au participat la acțiune au înțeles că este o activitate care necesită atenție și seriozitate, astfel că a fost acoperită cam toată suprafața Pădurii Dumbrava, din zona Calea Poplăcii, zonă în care se presupunea că a pornit tânăra n pădure. Tinerii au plecat în căutare cu gândul de a-și oferi sprijinul, deoarece oricine ar putea fi într-o situație similară și cu toții merităm ajutor în astfel de cazuri.

„Am venit astăzi la efortul acesta de căutare, deoarece mi-aș dori să cred că dacă eu sau o persoană apropiată mie s-ar afla într-o situație asemănătoare și alții ar căuta. E un ajutor reciproc, un bine pe care îl fac acum, sper că mi se va întoarce”, a declarat Măjeri Vasile Mihai, boboc al Facultății de Medicină.

 

Mobilizați de Universitatea ”Lucian Blaga

Zilele trecute, la solicitatea IPJ Sibiu, conducerea universității sibiene a transmis tuturor studenților date cu privire la căutarea de astăzi, tinerii fiind încurajați să dea o mână de ajutor pentru a o găsi pe colega lor. „Secretariatul facultății noastre ne-a transmis informații despre această acțiune și m-am gândit să ajut și eu. Primul meu gând a fost să vin și să ofer o mână de ajutor așa cum pot”, a menționat Radu Voicu, student al Facultății de Inginerie.

Deși nu o cunoșteau, mulți studenți au participat speranța că o vor găsi în viață pe Angelika. „În primul rând spiritul civic m-a determinat să vin. Autoritățile mi se par tare organizate, nu cred că se putea mai bine. Sper că va fi bine, cred că toți am venit cu speranțe”, a spus Alex Cazan, student tot în cadrul Facultății de Inginerie.

Studenții aveau speranțe mari, iar pe lângă spiritul civic au considerat că pot învăța ceva din această acțiune. Unii consideră că experiența de astăzi i-ar putea ajuta în viitoarea carieră. Astfel, Ignat Amalia-Floriana își dorește să devină criminalist, iar pentru asta studiază la Facultatea de Drept și la Facultatea de Științe, specializarea Biologie: „În urma informațiilor primite despre acest caz, am considerat că din punct de vedere moral oricare dintre noi am fi putut fi în situația fetei și cred că persoanele apropiate s-ar fi bucurat de acest ajutor. Pe viitor mi-ar plăcea să devin criminalist”.

 

Elicopter, câini și drone

IPJ Sibiu a solicitat sprijinul Inspectoratului General al Aviației al MAI, iar un elicopter a survolat întreaga zonă. „Am solicitat și sprijin de la Inspectoratul General pentru Aviație, voluntari cu drone. Solicităm elicopter pentru zonele deschise, nu pentru pădure, pentru a acoperi o zonă cât mai mare. Încercăm, e un areal foarte mare și accidentat terenul pe anumite zone”, a declarat Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu cu o zi înainte.

Efectivul uman a fost ajutat de către prietenii patrupezi din cadrul Centrului Chinologic ”Aurel Greblea” Sibiu, cei care lucrează alături de salvamontiști și pompieri. Aproximativ 30 de câini dresați pentru astfel de cazuri au căutat-o, la rândul lor, pe Angelika.

 

Căutările finalizate fără succes

Din păcate căutările s-au încheiat fără a o găsi pe tânăra studentă. Nici alte indicii concludente sau obiecte personale n-au fost găsite în zona Pădurii Dumbrava. După ce întreaga suprafață a pădurii a fost luată la pas de către voluntari, la ora 14.00 s-a decis sistarea căutărilor. Au cotinuat  doar activitățile investigative ale autorităților.

Unde este Angelika Maurer, dacă mai trăiește sau nu, rămân în continuare întrebări la care încearcă să răspundă autoritățile, care rămân cât se poate de rezervate în ceea ce privește supozițiile și declarațiile oficiale, din respect pentru familia tinerei. Una peste alta, dispariția Angelikăi rămâne o enigmă pentru toată lumea.

Ștefana BABA

 

Foto/video: Mesagerul de Sibiu

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*