Foto – Video. 13 septembrie, Ziua Pompierilor sărbătorită în Piața Mare

Ziua Pompierilor este sărbătorită în fiecare an la 13 septembrie. La 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii din București între forțele otomane și compania de pompieri din București.

Astăzi, la împlinirea a 175 de ani de la acea zi eroică, pompierii sibieni au fost sărbătoriți în Piața Mare a orașului.

La ceremonialul militar au asistat primarul Sibiului, Astrid Fodor, vicepreședintele Consiliului Județean Marcel Luca, prefectul Mircea Crețu, Mitropolitul Ardealului ÎPS Laurențiu Streza și alți invitați.

ÎPS Laurențiu Streza a ținut o scurtă slujbă de binecuvântare a trupelor ISU Sibiu.

Cu ocazia Zilei Pompierilor Primarul Sibiului, Președinta Consiliului Județean și Prefectul au primit Placheta de Onoare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Au fost felicitați și au primit diplome pompierii care s-au făcut remarcați în acest an prin fapte deosebite în cadrul acțiunilor desfășurate sau la concursurile tehnico-aplicative la care au participat.

Mai multe cadre ale ISU Sibiu au fost avansate în grad înainte de termen.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea militarilor din cadrul ISU.

Deasemenea în Piața Mare a fost amenajată o expoziție cu tehnica din dotarea ISU, expoziție care poate fi vizitată pe tot parcursul zilei de astăzi.

Până la finalul zilei porțile tuturor subunităților de pompieri din județul Sibiu sunt deschise pentru public.

Foto / Video: Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*