Foto. Tudor Chirilă, după concertul din Muzeul ASTRA: „Nu am fost primiți demult atât de mișto. Ultraputere”

Tudor Chirilă a fost aseară vedeta festivalului „Pune mâna pe chitară” de pe scena din Muzeul ASTRA.

Foto: Facebook Tudor Chirilă

La recitalul său au asistat 2000 de spectatori, și a fost acompaniat de 700 de chitariști veniți din toată țara la Sibiu.

Impresionat de atmosfera din Muzeul ASTRA, Tudor Chirilă și-a împărtășit gândurile pe pagina sa de Facebook, într-o postare care a devenit virală pe internet în scurt timp.

Foto: Facebook Tudor Chirilă

„Pune mâna pe chitară este un fenomen. Aseară am cântat Epilog și Perfect fără tine împreună cu 700 de chitariști din toată țara la Muzeul Astra din Sibiu. Apoi, în fața acelorași chitariști și încă mulți alți spectatori, cred că s-a făcut de vreo 2000, am avut concert Vama.

Foto: Facebook Tudor Chirilă

Eugen, colegu’ de la chitară, a sintetizat perfect: m-am dat jos de pe scenă mai odihnit decât m-am urcat. Adevărul e că o oră jumătate am fost izbiți peste față de o energie dezlănțuită. Nu am fost primiți demult atât de mișto. Ultraputere.

Ei bine, copiii ăștia și părinții lor de la care probabil au auzit muzica noastră, au venit sute de kilometri din toată țara pe drumurile nesigure ale patriei sau în trenurile murdare și lente (au prins și greva CFR).

Să parcurgi orice distanță mai mare de trei sute de kilometri în România e o provocare. Dar nimic nu i-a împiedicat să fie acolo, la fix, cu chitarele pregătite să cânte piesele alea pe care le iubesc. Și mă gândeam că singura noastră șansă este pasiunea de a face ceva, de a te înhăita în jurul unei idei, de a crea o comunitate cu o direcție și cu un obiectiv.

Foto: Facebook Tudor Chirilă

La anul, spațiul de la Astra va fi neîncăpător pentru că numărul de chitariști va crește. Oamenii ăștia care au creat acest eveniment au reușit o minune la care școala noastră eșuează în fiecare zi (cu excepțiile de rigoare): să aprindă ceva într-un copil, să-i descopere o direcție, să-i dea un sens pe un termen mediu sau lung. Nu știu, am uitat aseară pentru câteva ore că mă aflu în țara azilelor groazei, a Crevediei, a spitalelor muzeu și a drumurilor absurde, în țara lu’ Ciolacu, Iohannis și a predecesorilor lor. Ieri am fost părtaș la ceva mult prea frumos” a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook Tudor Chirilă

Postarea distribuită de Tudor Chirilă a strâns peste 100 de comentarii și aproape 2000 de aprecieri.

„ Mi s-a oprit inima în gât când am vizionat imaginile! Un moment fantastic, o speranță că nu totul este pierdut! Felicitări lui Tudor și acelor copii minunați!”

„ Am văzut pe Facebook înregistrările. Le-am arătat copilului și mi-a spus: WoW … vreau și eu acolo. Am stabilit că începem cursuri de chitară și anul viitor participăm. Atâta de molipsitor este acest eveniment!” sunt doar două din comentariile adăugate la postarea lui Tudor Chirilă.

La Sibiu artistul a fost însoțit de familie și a fost cazat la hotelul Hermanns.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*