FOTO. SURPRIZĂ la concursul Sanitarii Pricepuți

Weekendul acesta a avut loc la Sibiu concursul anual Sanitarii Pricepuți, concurs organizat sub îndrumarea Crucii Roșii Române din anul 1962.

FOTO: Crucea Roșie Română – filiala Sibiu

Peste 100 de copii au participat la Sala Transilvania la cel mai amplu eveniment de prim ajutor dedicat elevilor, sub îndrumarea profesorilor de biologie și a voluntarilor Crucii Roșii Sibiu.

De-a lungul anului, elevii învăță prim ajutor premedical, iar apoi participă la faza județeană a acestui concurs, urmând apoi ca echipajul câștigător să participe la faza națională, alternativ, într-un an participă ciclul gimnazial iar în anul următor, ciclul liceal.

”La Sibiu ne bucurăm să întâlnim în fiecare an copii și adolescenți pasionați în a deprinde tainele acordării primului ajutor premedical. Anul acesta au participat 17 echipaje, 5 de la licee si 12 echipaje de la ciclul gimnazial, atât din Sibiu cât și din localitățile Tălmaciu, Sadu, Cisnădie, Mediaș, Gura Râului.

O parte din voluntarii noștri cu vastă experiență în prim ajutor au realizat jurizarea iar o parte au fost victimele echipajelor de elevi, care trebuiau sa le aplice manevrele de prim ajutor, exersate înainte de concurs.

Felicitări tuturor participanților și profesorilor care i-au îndrumat. Mulțumim mult și voluntarilor noștri dar și partenerilor, Inspectoratul Județean Școlar și Sălii Transilvania. E o muncă de echipă pentru buna desfășurare a acestui concurs și suntem tare mândri de voluntarii noștri care pun atâta pasiune în tot ceea ce fac. ” – Raluca Morar, Director, Crucea Roșie Sibiu.

Surpriza de anul acesta a venit la ciclul liceal, unde pe locul 1 a fost egalitate între Colegiul Național ”Octavian Goga” și Liceul Teoretic ”Gustav Gundisch”.

Echipajul care va reprezenta Sibiul la etapa națională este Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale.

Clasamentul final:

Gimnaziu :

Locul 1: Școala Gimnaziala Ion Luca Caragiale

Locul 2: Colegiul Național Gheorghe Lazăr

Locul 3: ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 CISNĂDIE

Liceu:

Locul 1: Colegiul National Octavian Goga

Locul 1: Liceul Teoretic Gustav Gundisch

Locul 2: Colegiul Național Gheorghe Lazăr

Locul 3: COL. TEHNIC CIBINIUM

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*