Foto. Sfântul Andrei Șaguna omagiat la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Sute de credincioși au participat aseară la slujba Vecerniei și a Litiei care au marcat a treisprezecea prăznuire a Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului, Mitropolitul Ardealului, a oficiat slujba de seară în cinstea Sfântului ocrotitor al Mitropoliei Ardealului, care este sărbătorit astăzi de întreaga suflare dreptmăritoare alături de Sf. Apostol Andrei. Sub protia Înaltpreasfinției Sale au slujit cadre didactice de la Facultatea de Teologie din Sibiu, consilieri eparhiali, protopopii eparhiei și preoți din toate protopopiatele Arhiepiscopiei Sibiului, care au venit însoțiți de credincioși.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

Aşa cum s-a îndătinat în cei doisprezece ani de când Sfântul Ierarh Andrei Şaguna a devenit ocrotitorul întregului Ardeal, după slujba Vecerniei şi a Litiei, soborul şi credincioşii au participat la o procesiune cu icoana şi moaştele Sfântului.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

În acest an, arhitectura Catedralei Mitropolitane „Sfânta Treime” din Sibiu a fost pusă în valoare printr-un iluminat arhitectural care scoate în evidență detaliile fascinante ale clădirii istorice.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

Sibienii s-au alăturat procesiunii din dorința de a mărturisi credința ortodoxă, precum și pentru a aduce un prinos de recunoștință Sfântului Andrei Șaguna, Mitropolitul Ardealului.

Foto: AFT Sibiu

Un detașament de studenți din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a participat miercuri, 29 noiembrie, la ceremonia religioasă dedicată Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, ocrotitorul Transilvaniei.

Foto: AFT Sibiu

După slujba oficiată de soborul de preoţi, condus de ÎPS Laurenţiu Streza, arhiepiscopul Sibiului şi mitropolitul Ardealului, studenții militari, alături de preoți ai Arhiepiscopiei Sibiului și credincioși, au purtat făclii în procesiunea organizată pe străzile din centrul istoric al oraşului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*