FOTO Sadu în sărbătoare: 126 de ani de la punerea în funcțiune a uzinei Sadu I.

Sădenii au sărbătorit astăzi 126 de ani de la punerea în funcțiune a uzinei Sadu I și 25 de ani de la deschiderea Muzeului Hidroenergetic Sadu I. Seara s-a încheiat cu un spectacol e colinzi și tradiții ale Cetei Junilor.

Comuna Sadu a îmbrăcat astăzi, din nou, haine de sărbătoare. Ședința ordinară de Consiliul local din această lună a continuat astăzi într-un cadru festiv, la căminul cultural, pentru a marca 126 de ani de la punerea în funcțiune a uzinei Sadu I și 25 de ani de la deschiderea Muzeului Hidroenergetic Sadu I. Cu această ocazie a fost acordat titlul de Cetățean de Onoare al Comunei dlui ing. Marcel Stancu – ctitorul Muzeului Hidroenergetic – Sadu I.

Inginerul Marcel Stancu a primit, cu această ocazie, din mâinile primarului Valentin Ivan, Cheia Comunei Sadu. A fost un momen emoționant, în ctitorul Muzeului Hidroenergetic Sadu I și-a stăpânit cu greu lacrimile ”Aceasta este, de fapt, cheia spre inima mea, care, este de acum, aici. Sunt pe de-a-ntregul fiu al comunei Sadu”, a exclamat acesta.

Cu această ocazie, primarul comunei, Valentin Ivan, a înmânat titluri de recunoștință directorilor, inginerilor șefi, șefilor de secție, șefilor de Centrală și nu in ultimul rând pensionarilor electricieni și mecanici – pentru dăruirea profesională și menținerea in funcțiune a Uzinelor Sadu I și Sadu II

Seara s-a încheiat cu un spectacolul de colinzi și tradiții ale Cetei junilor – ”Ridicatul Fetelor”

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*