FOTO Primăria Hoghilag a fost reabilitată în interior. Cum arată acum clădirea din 1893

Sediul Primăriei Hoghilag, clădire veche din 1893, care se află în raza de protecție a unui monument istoric, respectiv Biserica Evanghelică din localitate, a fost complet restaurat în interior. Urmează ca instituția să acceseze fonduri și pentru a reabilita exteriorul clădiri.

Foto: Nicolae Lazăr

Clădirea Primăriei Hoghilag are o suprafață aproximativă de 350 de mp, structurați pe două nivele. Lucrările au început în luna ianuarie a acestui an și au fost finalizate în această săptămână.

Practic, au fost refăcute toate rețelele, inclusiv cea electrică, au fost recondițonate dușumelele, băile, ușile, a fost zugrăvit și a fost achiziționat, parțial, mobilier nou. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 100.000 de lei, 30% reprezentând contribuția primăriei, iar restul de 70%, reprezentând finanțarea printr-un proiect depus la AFIR.

”Clădirea este una veche și foarte frumoasă. Am acordat o atenție deosebită păstrării aspectului ei original, în special al scării interioare, care este de o frumusețe aparte. Acum vom mai depune un  proiect, tot pe AFIR, pentru a restaura și exteriorul clădirii.

Suntem o comunitate mică, fără prea multe posibilități financiare, dar facem tot posibilul pentru a depune cât mai multe proiecte și a accesa cât mai multe fonduri, pentru a ne dezvolta comunitatea. Este o muncă grea, foarte multă birocrație, dar numai așa putem să conservăm ceea ce avem, să susținem și să creștem comunitatea, să o dezvoltăm”, explică Nicolae Lazăr, primarul comunei Hoghilag.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*