FOTO: PREMIERĂ! Vești bune pentru pacienții cu leziuni coronariene intens calcificate

Premieră pentru SCJU Sibiu: procedura de litotriție intravasculară realizată în cadrul Laboratorului de angiografie și cateterism cardiac.

FOTO: SCJU Sibiu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a realizat, pentru prima dată, o procedură de litotriție intravasculară (IVL) în cadrul Laboratorului de angiografie și cateterism cardiac.

Procedurile de angioplastie coronariană facilitată cu un dispozitiv de ultimă generație – IVL (litotriție intravasculară) au avut loc în decursul săptămânii trecute, fiind realizate de echipa coordonată de Dr. Ioan Bitea din care au mai făcut parte dr. Leontin Lazăr, dr. Laurențiu Onea și asistenții: Soanea Mădălina, Nicoară Maria Ana, Nan Bogdan, Lupuș Gabriela, Gavrilă Kasandra, Bitea Ioana.

De proceduri au beneficiat 4 pacienți cu vârste cuprinse între 59-74 ani.
Această procedură permite tratarea unor pacienți cu leziuni coronariene intens calcifice, extinse și rezistente la terapiile percutane convenționale (dilatare simplă cu balon și stent).
Consola (echipamentul) necesar derulării acestei proceduri a fost oferită gratuit de Medical Devices & Diagnostics România, reprezentant al Abbott Vascular, firmă cu renume mondial în cardiologia intervențională. Echipamentul rămâne în custodia echipei laboratorului urmând a fi folosit și pe viitor.
Materialele consumabile necesare au fost achiziționate de către Spitalul Clinic Județean de Urgență, prin Programul Național de Dilatare Percutană, pe care spitalul l-a accesat în acest an.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*