FOTO: Oază urbană în weekend! Pauză de la tumultul vieții pe străzile boeme ale Orașului de Jos

În acest weekend, Piața Aurarilor și Pasajul Aurarilor din Sibiu vor fi transformate într-o oază urbană, cu flori, plante, artiști și meșteșugari locali.

Foto: organizatori

Sibiul istoric nu este doar Piața Mică și Piața Mare, spun organizatorii. Sibiul istoric se desfășoară și pe străzile boeme ale Orașului de Jos. El așteaptă, freamătă, înmugurește, se scutură, se plictisește, se scorojește și degradează în lipsa atenției și intenției. Totuși, puțin câte puțin, începe să nu mai fie așa și mici afaceri curajoase se deschid în această zonă pe care prea puțini sibieni și turiști deopotrivă o cunosc.

„Acest Sibiu necunoscut care își schimbă fața merită susținut și încurajat! Și ca un prim pas, prin festivalul Flori pe Scări vrem să o facem să fie cu surle, trâmbițe și flori. Împreună cu o echipă de arhitecți, floriști, grădinari, meșteșugari, artiști și antreprenori locali vom transforma zona într-o grădină urbană — o oază de verdeață și relaxare — preț de 3 zile. Ne propunem și vom și reuși cu sprijinul dumneavoastră și al echipei Flori pe Scări să atragem astfel atenția asupra Pieței Aurarilor care devine o alternativă stimulantă estetic și recreațional pentru familii, să aducem comunitatea laolaltă, iar turiștilor să le arătăm un altfel de Sibiu: unul dinamic, proactiv, care își promovează oamenii ce contribuie la evoluția lui”, transmit organizatorii.

Aceștia vor anima prin expozițiile impresionante de flori, coordonate de Ioana Nechifor, plante verzi, demonstratie florala live,  workshop-uri atât pentru publicul larg, cât şi pentru florişti profesionişti, standuri cu vânzare de flori si produse artizanale, expozitii de pictură, tur ghidat, discuții cu specialiști, evenimente cu şi pentru copii, zonă de relaxare, picnic urban, muzică live și stare de bine cât cuprinde.

„Flori pe Scări” se va desfășura în Piața Aurarilor, între 1-3 septembrie, zilnic între 10.00-22.00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*