FOTO. „Maxim de 3 ori, am zis!”. Giratoriul în care nu ai voie să te învârți mai mult de 3 ori, la noi în județ

Există în județul nostru un sens giratoriu în care te poți învârti de maxim 3 ori. Se află în parcarea unui hotel, chiar lângă DN1, în Hula Bradului. Imaginea cu indicatorul inedit care îi avertizează pe șoferi să nu facă mai mult de trei rotiri cu mașina a fost postată pe Facebook de Asociația Pro Infrastructură.

„Maxim de 3 ori, am zis! Aparent, în acest sens giratoriu nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori, altfel… Dincolo de hazliul situației și de ingeniozitatea legendară a românilor și în materie de indicatoare rutiere, subiectul circulației prin girații este unul foarte serios și complicat care generează multă confuzie, fiind o enigmă totală pentru numeroși șoferi autohtoni. Dovadă stau numeroasele incidente, de la simple înjurături la tamponări care-ți bagă mașina în service o lună și pe tine în spital, ajunse deseori în instanțele de judecată. Prea mulți șoferi nu știu cum să se încadreze și, dacă e nevoie, când și cui să acorde prioritate la intrarea, schimbarea benzii (în girațiile cu două sau mai multe benzi) și părăsirea sensului giratoriu” – scriu cei de la asociație.
S-au consumat râuri de cerneală pe problematica aceasta și nu ar strica să vedem mai repede adoptarea noii inițiative legislative care ar trebui să nu mai lase loc de interpretări și culpe comune.
Plus niște instructori auto care-și învață corect elevii și polițiști care știu să aplice legea.
Fotografia este făcută de un membru al comunității PeUndeMerg.ro în parcarea Hotelului Fântânița Haiducului de lângă DN1 pe Hula Bradului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*