Foto. Marș pentru sănătatea plămânilor în centrul Sibiului

Câteva sute de persoane au participat în această după amiază în centrul Sibiului la Marșul Antifumat.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Marșul a fost organizat în cadrul campaniei „Luna mai, luna de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor”.

Ca și la edițiile anterioare, inițiatorilor, Spitalul de Pneumoftiziologie, li s-a alăturat Asociația Crucea Roșie Sibiu, dar și sportivi ale unor cluburi din orș, elevi și voluntari de la Academia Forțelor Terestre.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Pe traseul marșului care s-a desfășurat de la Farmacia 24, pe strada Nicolae Bălcescu până în Piața Mare, voluntarii Crucii Roșii, și cei ai Academiei Forțelor Terestre au oferit sibienilor și turiștilor câte un măr în schimbul unei țigări.

Foto: Mesagerul de Sibiu

 

Odată ajunși în Piața Mare, țigările strânse de la trecători au fost incendiate într-u gest simbolic de renunțare la viciul periculos al fumatului.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Campania Spitalului de Pneumoftiziologie „Luna mai, luna de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor” se află la cea de-a VI-a ediție și se va derula pe parcursul a 4 săptămâni, în perioada 1-31 mai.

Foto: Mesagerul de Sibiu

La nivel mondial, peste 8,7 milioane de oameni mor pe an din cauza consumului de tutun. Majoritatea acestor decese (7,4 milioane) sunt atribuite consumului direct de tutun, în timp ce restul de peste 1,3 milioane sunt atribuite expunerii la fumatul pasiv. Aproximativ 80% dintre aceste decese au loc în țările cu venituri mici și medii.  Daunele cauzate de tutun încep înainte de naștere, deoarece femeile însărcinate care fumează pot da naștere copiilor cu risc mai mare de tulburări congenitale, cancer, boli pulmonare, greutate mică la naștere și moarte subită.

 

Foto: Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*