FOTO: Manevre salvatoare de viață pentru copii! Profesorii fac și ei școală …. a vieții

20 de cadre didactice din cadrul Colegiului Tehnic ”August Treboniu Laurian” din Agnita au beneficiat de o demonstrație de prim-ajutor oferită de reprezentanții Crucii Roșii Sibiu.

Foto: Crucea Roșie Sibiu

„Avem o vastă experiență în livrarea cursurilor de prim ajutor atât persoanelor private, cât și companiilor care își instruiesc personalul. Dar suntem prezenți în mod constant și gratuit în unitățile de învățământ din întreg județul și îi învățăm prim ajutor pe elevi și liceeni. Sunt mii de copii care au participat la astfel de demonstrații în ultimii ani, inclusiv la concursul anual Sanitarii Pricepuți. Acum ne vom îndrepta atenția și către profesori”, spune Raluca Morar, Director, Crucea Roșie Sibiu.

Profesorii care au participat la această acțiune au învățat manevrele salvatoare de viață pentru copii, dar și pentru adulți, direct de la angajații Crucii Roșii Sibiu: manevra Heimlich, resuscitarea, poziția lateral stabilă, cum se acționează în caz de arsuri, hemoragii, fracturi dar și cum se apelează corect serviciul de urgență 112.

”Ne propunem ca din toamnă se derulăm un program de prim ajutor atât de esențial pentru cadrele didactice din toate unitățiile de învățământ din județul nostru”, adaugă Raluca Morar, director, Crucea Roșie Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*