FOTO: Maifest „suflă în lumânările de pe tort” și duce sărbătoarea în Pădurea Dumbrava

„Maifest”, un eveniment de tradiție al orașului, împlinește anul acesta 30 de ediții. Tradiționala serbare săsească este organizată de Forumul Democrat al Germanilor din România și se va desfășura sâmbătă, 6 mai.
FOTO: Primăria Sibiu
Evenimentul mijlocește accesul la cultura germană, în general, având ca scop continuarea tradiției vechi a creației culturale germane autohtone, dezvoltarea diversității culturale în folosul întregii societăți, dar și îmbogățirea peisajului cultural, informează Primăria Sibiu.
La această ediție jubiliară participă 830 de copii împreună cu grupa de dans a cadrelor didactice din cadrul școlilor și liceelor cu predare în limba germană din Sibiu și județul Sibiu.
Evenimentul va începe cu mult îndrăgita paradă a portului popular care va pleca din Piața Huet la ora 10.00 pe următorul traseu: Piața Huet-Podul Minciunilor- Piața Mică-Piața Mare-str. Nicolae Bălcescu- str. Cetății-Parcul Cetății-parcare Sala Thalia.
Începând cu ora 12.00, activitățile se mută în Pădurea Dumbrava, unde, pe una dintre scenele frumos amenajate, participanții vor prezenta diferite dansuri populare săsești, într-o atmosferă de sărbătoare a primăverii, în mijlocul naturii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*