FOTO: Jale pe străzile din Sibiu. Acțiuni pentru siguranța rutieră

În ultimele 24 de ore, ca urmare a activităților desfășurate de către polițiștii rutieri din Sibiu, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 6 permise, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și aplicate 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.000 de lei.

Ieri dimineață, în jurul orei 6.00, pe Drumul Național 7, în localitatea Tălmaciu, polițiștii rutieri au oprit, pentru control, un ansamblu TIR, condus pe direcția Vâlcea – Sibiu, de către un bărbat, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în județul Vâlcea. Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Seara, în jurul orei 21.00, pe DJ 142C, în afara orașului Dumbrăveni, un alt conducător auto a fost testat alcoolscopic, cu un rezultat pozitiv. Este vorba despre un bărbat, de 40 de ani, localnic, ce conducea un autoturism, având 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 29 iulie a.c., în jurul orei 3.00, în localitatea Șelimbăr, polițiștii l-au verificat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Cisnădie.

Aparatul etilotest a indicat 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei trei conducători auto au fost însoțiți la unități medicale, unde le-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

 

Ulterior, în fiecare caz, polițiștii au întocmit actele necesare efectuării de cercetări penale, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În perioada ianuarie – iulie 2021, în județul Sibiu, conducerea sub influența alcoolului a dus la producerea a 15 accidente rutiere, dintre care unul grav, soldate cu decesul unei persoane și rănirea ușoară a altor 17 persoane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*