FOTO: Investiție în siguranță: ISU primeste echipament de ultimă generație

Consiliul Județean Sibiu a achiziționat un sonar performat pentru întărirea capacității operaționale a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu

FOTO: ISU Sibiu

Tehnica de intervenție în cadrul misiunilor de salvare subacvatice din cadru Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” a fost suplimentată prin achiziționarea de către Consiliul Județean Sibiu a unui sonar performat Klein Sistem 4900.

Sonarul este unul versatil, cu scanare laterală care poate fi folosit pentru multe sondaje, căutări și recuperări din apă. Imagini de înaltă fidelitate, de înaltă definiție, abilitățile și portabilitatea acestuia îl fac un instrument ideal pentru misiuni de căutare și recuperare (SAR). Sonarul dispune și de noua telemetrie inteligentă care măsoară parametrii electrici ai cablului de remorcare (inclusiv inel colector și cablu de punte) și selectează rata de date și setări de filtrare care maximizează debitul de date. Acest are ca rezultat o imagine continuă, de înaltă calitate, pe o scară largă. De asemenea acest sonar poate fi utilizat la o adâncime de până la 300 m, având senzori de îndreptare, înclinare , rostogolire, adâncime (presiune) și temperatură a apei.

„Acest echipament de ultimă generație va consolida capacitatea operațională a forțelor de intervenție în situații de urgență și va spori eficacitatea misiunilor desfășurate de către echipele ISU Sibiu în medii acvatice. Sonarul achiziționat reprezintă o investiție semnificativă în securitatea comunității locale, având capacități tehnologice avansate care îmbunătățesc semnificativ capacitatea de detectare și localizare a unor obiecte submersibile în medii acvatice diverse. Acest echipament de înaltă performanță va contribui la optimizarea intervențiilor în caz de situații de urgență care implică apă, precum salvarea de persoane înecate, recuperarea de bunuri sau alte operațiuni specifice. Pe această cale adresăm mulțumiri Consiliul Județean Sibiu pentru susținerea și sprijinirea eforturilor noastre de a asigura un răspuns prompt și eficient în fața diverselor situații de urgență”, a declarat inspectorul șef al ISU Sibiu, Locotenent-colonel Trefaș Lucian.

Sonarul achiziționat de către Consiliul Județean Sibiu și intrat în dotarea ISU Sibiu a avut un preț de achiziție de 403.314,80 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*