FOTO. Eu ciripesc și iarna în muzeu. Sute de vizitatori au hrănit păsări

În perioada 16 decembrie 2022 – 28 februarie 2023, la Muzeul ASTRA a fost derulat programul ,,Eu ciripesc și iarna în muzeu”, o acțiune specială de observare a păsărilor sălbatice din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, precum și hrănirea lor pe timp de iarnă

Foto: Muzeul ASTRA

În aceasta perioadă au fost 784 de vizitatori care au hrănit păsările cu semințele găsite în pungile de la intrarea principală. Este vorba despre elevi de la grădinițe, școli sau pur și simplu vizitatori care iubesc fauna din Muzeul ASTRA.

Cu toții au primit hărți pentru a descoperi cu ușurință toate cele 4 locații cu 6 hrănitori amplasate în Muzeul în aer liber.

La final, aceștia au primit drept răsplată un obiect handmade confecționat în atelierele educaționale interactive la Muzeul ASTRA.

Acțiunea de observare și hrănire a păsărilor pe timp de iarnă a fost inițiată în anul 2018, în colaborare cu Societatea Ornitologică din România.

„Pe lânga recunoștința noastră, în mod sigur și pițigoiul mare, pițigoiul albastru, macaleandrul, ticleanul, rața mare, ciocănitoarea mare, lebăda și toate celelalte specii s-au bucurat din plin de atenția primită!”, transmite Muzeul ASTRA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*