FOTO Elicoptere de luptă pe cerul Mediașului

Zi importantă, astăzi, pentru aviația română. Una care n-a trecut fără a fi marcată cum se cuvine la Mediaș, unde zeci de ani a funcționat Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”. Astăzi, de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române, la Mediaș a avut loc un ceremonial militar și religios dedicat tuturor aviatorilor militari români, trecuți și prezenți, tuturor celor care au servit și care activează în structurile aviației militare a României.

foto: facebook/Primaria Medias

Ceremonia s-a desfășurat la Monumentul Aviatorilor Români, în prezența primarului Gheorghe Roman. „La invitația UM 01810 Mediaș, primarul municipiului nostru, dl. Gheorghe Roman a fost prezent la evenimentul care a marcat astăzi, 20 iulie Ziua Aviației și Forțelor Aeriene Române.

foto: facebook/Primaria Medias

Începând cu ora 11.30, a avut loc un ceremonial militar și religios dedicat tuturor aviatorilor militari români, trecuți și prezenți, tuturor celor care au servit și care activează în structurile aviației militare a României.

Evenimentul, desfășurat la Monumentul Aviatorilor Români, a debutat cu oficierea serviciului religios, de către un sobor de preoți din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Mediaș, urmat de discursurile oficialităților prezente și ceremonialul depunerilor de coroane.

foto: facebook/Primaria Medias

Un moment special în cadrul festivităților l-a constituit survolul aeronavelor Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, care au prezentat salutul Aviației Române oficialităților și publicului prezent.“, a transmis Primăria municipiului Mediaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*