Dalia este o fetiță de 7 ani, iar Michi un cățel Westie, în vârstă de 5 ani. Pentru că Dalia și-a dorit mereu să aibă un cățel, părinții ei au luat decizia de a adopta un cățel de la Adăpostul din Dealul Gușteriței. Și, după cum s-a dovedit, nu a fost o decizie deloc rea.
”Dacă fetița și-a dorit un cățel, am decis să adoptăm unul, să dăm o șansă unui suflețel. Am mers la adăpost, cei de acolo au fost foarte drăguți, ne-au arătat cățeii, ne-au explicat tot procesul de adopție. L-am ales pe Michi, pentru că ne doream un cățel de talie medie spre mică. În momentul în care l-am ales, cățelul a fost dus la veterinar de către cei de la centru, deparazitat, vaccinat, și abia apoi ni l-au dat, cu carnet de sănătate. L-am luat în ajun de Crăciun anul trecut și a fost cel mai frumos cadou pentru fetița noastră”, spune Iulia, mama Daliei.
Dalia și Michi au devenit de atunci de nedespărțit. Dorm împreună, se joacă, Michi este păpușa vie a Daliei.
”Este un cățel atât de iubitor, de recunoscător. Este foarte cuminte, caută mereu să fie în preajma noastră, să îl iubim și la rândul lui ne arată dragostea lui”, mai spune mama Daliei.
Pe scurt, aceasta este povestea cu final fericit a unui cățel abandonat, dar care și-a găsit o familie care să îl iubească.
Alți 200 de căței așteaptă aceeași șansă în Adăpostul din Dealul Gușteriței, iar oricare dintre sibienii care își doresc un animal pot deveni familia unuia dintre ei. Procesul de adopție este foarte simplu – toți pașii se regăsesc aici: https://sibiu.ro/primaria/comunicat/10478