FOTO CRUZIME fără margini. Cățeluși abandonați lângă mama moartă, într-un sat din județul Sibiu

Trei cățeluși, împreună cu mama lor, au fost abandonați în comuna Roșia, în spatele unor grădini. Mama micuților a murit, probabil ucisă de persoane rău intenționate, dar micuții nu s-au desprins de trupul în putrefacție. În cele din urmă Animal Life Sibiu a preluat singurul puiuț rămas, și acela bolnav.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Cruzimea unora dintre semenii noștri nu are limită. Trei puiuți abandonați lângă mama lor moartă au fost găsiți de o doamnă din comuna Roșia, în spatele unor grădini de pe drumul ce duce spre Vurpăr. Femeia spune că lângă cadavrul aflat în putrefacție era și o sfoară, ca și cum animalul ar fi fost legat. Doi dintre puiuți păreau sănătoși, iar al treilea era vizibil bolnav.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Doamna, deși în vârstă și cu multe animale preluate în curte, i-a hrănit și a încercat să găsească o soluție pentru ei.  A anunțat autoritățile, însă reacția acestora a fost extrem de greoaie. Însă, de ieri și până astăzi, cei doi puiuți sănătoși au dispărut fără urmă de lângă mama lor moartă. A rămas doar cel grav bolnav.

Foto: Mesagerul de Sibiu

În cele din urmă, cu spijinul fiicei, ne-a trimis pe adresa redacției pozele și povestea revoltătoare. A cerut ajutor, iar noi, la rândul nostru, am apelat la sprijinul salvatorilor de la Animal Life. În scurt timp Adina, omul de bază a celor de la Animal Life a ajuns în Roșia, a preluat puiul bolnav, singurul rămas și l-a adus spre Sibiu, la un cabinet veterinar. Însă acesta pare să aibă serioase probleme neurologice. Rămâne de văzut care sunt șansele lui de supraviețuire.

Foto: Animal Life Sibiu

Într-o țară în care autoritățile statului nu sunt capabile să aibă grijă de oameni, cu atât mai puțin probabil să fie capabile să aibă grijă de animalele maltratate sau abandonate.

Pe de altă parte, cruzimea unor oameni care trăiesc printre noi ne înspăimântă.

”Să nu ne mai batem cu pumnul în piept că cine suntem noi românii! Nu avem cultură, nu avem educație și cu atât mai puțin empatie. Niciun gram de civilizație! Altfel, nu am fi asistat atât de frecvent la astfel de scene. Și spun asta pentru că știu că nu este un caz izolat. Nu demult, un individ a ucis în plină stradă, în văzul tutror, un câine nevinovat, la noi în sat. Numeni nu a intervenit. Aș fi făcut-o eu, dar sunt bătrână, bolnavă și singură. Când văd de ce sunt capabili unii, efectiv mi-e frică!  Îmi pare rău să spun asta, dar chiar nu merităm în Schengen. Nici măcar în UE. Nu cu astfel de comportamente, care sunt la ordinea zilei în țara noastră!”, spune dezamăgită, cu lacrimi în ochi, doamna care măturișește că s-a simțit absolut neputincioasă că nu a putut să facă mai mult pentru bietele animale.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*