FOTO: Contact direct cu meșteșugurile tradiționale românești la Muzeul ASTRA

În primele zile ale evenimentului “Diversitate și complementaritate în restaurarea și valorizarea patrimoniului cultural” , ediția a III-a, participanții, asistați de personal cu expertiza în domeniul conservării și restaurării patrimoniului, au realizat intervenții de conservare curativă pe 10 piese pe suport piele-blană și pe suport textil selectate din colecția Muzeului ASTRA.
Foto: Muzeul ASTRA
În cea de-a doua parte a evenimentului se vor realiza intervenții de restaurare pe alte 10 piese, în cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu.
Participanții au beneficiat de vizite ghidate de catre Iulia Teodorescu în cadrul expoziției „Cămașa. Eleganța veșmântului”, o expoziție care reunește cămăși din colecțiile Muzeului ASTRA.
De asemenea, participanții s-au bucurat de contactul direct cu ceea ce înseamnă meșteșugurile tradiționale românești: țesere în 4 ițe la războiul de țesut și confecționare opinci din piele (meșteri populari Rodica Ispas și Adrian David Coman).
Evenimentul este organizat de Muzeul ASTRA prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu în parteneriat cu European Heritage Volunteers.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*