Foto. Confruntare între cei mai buni mici șahiști ai Sibiului

Biblioteca ASTRA găzduiește vineri etapa municipală a competiției de șah din cadrul Olimpiadei Naționale a sportului școlar.

Foto: Mesagerul de Sibiu

La această etpă participă nu mai puțin de 76 de mici șahiști din școlile și liceele Sibiului, începând de la clasa I și până la clasa a XII-a

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Niciodată nu am avut atâția elevi, la o asemenea competiție. Probabil în perioada în care s-a lucrat on line, marea majoritate ditre ei s-au îndreptat către această disciplină, lucru care pe noi nu are cum decât să ne bucure și să ne facă să fim încrezători că, într-un viitor cât mai apropiat unii dintre acești elevi vor deveni campioni naționali și mondiali așa cum România a avut de-a lungul anilor” a declarat pentru Mesgerul de Sibiu Mircea Galață, inspector de educație fizică și sport din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Mircea Galață Foto: Mesagerul de Sibiu

Faza de astăzi a competiției este organizată de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu cu finanțare de la Asociația Sportivă „Ager” Sibiu.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Este o competiție care este trasată de la început până la sfârșit de un principiu care trebuie să fie recunoscut de către toți, acela al fair play-ului” a mai spus Mircea Galață.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Cei mai buni șahiști se vor califica la faza județeană a olimpiadei care va avea loc la Mediaș, urmând ca faza finală, pe țară să se desfășoare tot la Sibiu în perioada 23 -25 mai.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*