FOTO: Conferința Națională Salvamont 2022, în plină desfășurare la Păltiniș

În Păltiniș sunt în plină desfășurare lucrările Conferinței Naționale Salvamont 2022, întrunire de lucru a reprezentanților structurilor Salvamont din România în care se vor aborda și dezbate următoarele teme:
– Procesul de formare, evaluare și atestare profesională pentru ocupația salvator montan, programa școlară, etape locale și naționale de formare , evaluare și atestare etc.
– Norme și proceduri tehnice și organizatorice în activitatea de salvare montană , salvări speciale și din alte locuri greu accesibile.
– Propuneri și aprobare de noi echipamente de salvare și echipamente de prim ajutor medical incluse în dotarea echipelor Salvamont
– Procesul de acreditare al structurilor Salvamont și ale centrelor de formare profesională.
– Stabilirea programului de activități de formare profesională pentru anul 2023.
– Prezentarea și analiză programei de formare și a baremului de dotare pentru personalul implicat în salvarea cu suport aero.
– Prezentarea Aplicațiilor ”Alarmare Salvamont” și ”Intervenție Salvamont”.
– Prezentare soluției de preluare a apelurilor de urgență asigurată de Vodafone.
– Prezentarea proiectului SARUAV.
– Prezentarea proiectului Hervis, ediția 2023.
– Prezentarea proiectului Vodafone, ediția 2023.
– Prezentarea proiectului Wetterbest, 2022 – 2023.
– Concluzii în urmă participării la congresul Comitetului Internațional de Salvare-Montană CISA IKAR – Montreux, Elveția și Congresul Federației Internaționale a Salvatorilor pe pârtiile de schi FIPS, Val Thorens – Franța.
– Stabilirea componenței delegației Salvamont România la Congresul Internațional al Salvatorilor cu Drone – IEDO, Paris -Franța.
– Diverse.
O parte dintre concluziile acestei întruniri se vor materializa în proceduri și norme tehnice de intervenție și dotare, ce vor fi aprobate, însușite și puse în practică de către structurile Salvamont.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*