FOTO: Conferință. De multe ori, greșelile în administrația locală se comit din necunoștință

Sibiul este în aceste zile gazda conferinței finale a proiectului „Îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor pentru cetățeni – o administrație publică transparentă și responsabilă”, implementat de Asociația Comunelor din România, Asociația Autorităților Locale și Regionale din Norvegia și Asociația Municipiilor din România, beneficiind de un grant oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene 2014-2021, în cadrul Programului Dezvoltare Locală.
Foto: Primăria Sibiu
Proiectul derulat la nivel național a vizat creșterea gradului de conștientizare a reprezentanților autorităților locale cu privire la aspectele care țin de integritate, transparență decizională, incompatibilități și conflict de interese.
În cadrul acestuia, mii de aleși locali și funcționari publici au fost informați și instruiți pentru a știi să evite sau să gestioneze corect problemele din aceste domenii.
Primarul Astrid Fodor a participat la deschiderea conferinței pentru a transmite un mesaj din partea municipalității orașului gazdă al conferinței.
„De multe ori, greșelile în administrația locală se comit din necunoștință și lipsă de informații. Cele 4 domenii ale acestui proiect sunt importante și de maxim interes și felicit echipa ACoR și AMR pentru un maraton de formare pe care l-au făcut în toată țara pe temele proiectului, numărul de persoane instruite fiind impresionant. Apreciez în mod deosebit faptul că nu doar ați format aleșii și executivul din administrația locală prin acest proiect, ci ați cules sugestii și ați inițiat și modificări legislative. Este foarte benefic acest suport pe care îl acordați administrațiilor publice locale, dând o voce unitară necesităților noastre reale”, a transmis primarul partenerilor care au implementat acest proiect.
Primarul Sibiului a descris pe scurt proiectele și măsurile implementate de municipalitatea sibiană în domeniul transparenței decizionale și în domeniul prevenirii încălcării eticii, regimului incompatibilităților și a conflictului de interese.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*