FOTO: Cămașa. Eleganța veșmântului – piese de o valoare deosebită la Astra (CP)

Muzeul Astra din Sibiu găzduiește o nouă expoziție dedicată cămășilor tradiționale românești. Expoziția „Cămașa. Eleganța veșmântului” reunește 30 de cămăși din categoria „Tezaur” a muzeului, adică piese de o valoare deosebită, atât din punct de vedere artistic, cât și cultural.
FOTO: Consiliul Județean Sibiu
Consiliul Județean Sibiu: Adunând în cusăturile lor bucuria, unitatea, speranța și credința bunicilor și străbunicilor noștri, 30 de cămăși tradiționale din categoria „Tezaur” a Muzeului „Astra” alcătuiesc cea mai nouă expoziție organizată și găzduită de această instituție.
„Cămașa. Eleganța veșmântului” este o călătorie în satul românesc de odinioară în care, cu infinită răbdare și talent, femeile reușeau să creeze pe pânza albă, cu ac și ață colorată, adevărate povești, atât despre personalitatea celui care purta cămașa, cât și despre tradițiile și obiceiurile locului.
Din 12 martie, expoziția va putea fi admirată la Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Madrid, urmând ca evenimentul de închidere să aibă loc pe 24 iunie, de Ziua Universală a Iei.
Vă invităm să vă bucurați de expoziția recent vernisată la Muzeul Astra, retrăind astfel crâmpeie din viața celor care le-au zămislit și purtat!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*