FOTO Bazar de Crăciun pentru copiii internați la Secția de Recupeare a Spitalului de Psihiatrie

Chiar și în prag de sărbători, zeci de copii sunt internați în secția de Recuperare din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” Sibiu. Pentru a simți spiritul de sărbătoare și pentru a-l putea primi pe Moș Crăciun cel darnic, personalul spitalului și al Școlii Gimnaziale Nr. 22 a organizat un bazar caritabil.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Cu scopul de a aduce fericirea în sufletele copiilor internați, s-a organizat acest bazar nobil, un adevărat eveniment care a vestit venirea Crăciunului, dar și a lui Moș Crăciun, cel mult așteptat. Pentru câteva ore, holul spitalului s-a transformat complet – au răsunat colindele și zurgălăii, chipurile copiilor erau luminoase, zâmbetele și fericirea au invadat întreaga unitate medicală, alături de mirosul de brad și de gogoși.

Copiii cu suflet bun, ajutoarele Moșului

Mai multe unități de învățământ s-au unit pentru a veni în ajutorul Moșului și pentru a spijini copilașii înternați. Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 8, Școala Gimnazială Nr. 18, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială Nr. 12 și de la Liceul de Artă și-au unit forțele și au luptat pentru un scop comun, fericirea micuților pentru care secția de Recuperare reprezintă salvarea. Pentru că sărbătorile de iarnă înseamnă veselie, voie bună și sclipire în ochi, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 12, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 13, au venit să colinde în cadrul evenimentului caritabil de la spital. Spiridușii lui Moș Nicolae au fost atenți, s-au întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 8 și au trimis la spital cadouri pentru toți copilașii internați. Restul unităților de învățământ au confecționat decorațiuni pentru bazarul care a avut ca temă principală „Copii minunați pregătesc venirea lui Moș Crăciun”.

Produse hand-made la bazar

Copiii din școlile de masă, dar și cadrele medicale din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” Sibiu au confecționat decorațiuni specifice iernii, iar din banii strânși se vor cumpăra cadouri pentru micuții care sunt internați. Tot în cadrul secției de Recuperare, se va organiza Serbarea de Crăciun, în data de 14 decembrie, unde este așteptat tocmai Moș Crăciun, care și-a umplut tolba cu o mulțime de cadouri cumpărate din banii strânși în cadrul bazarului.

Autor: Ștefana BABA

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*