FOTO Avem campioane naționale la Woman Rally: Mădălina Vasiloiu și Cătălina Diac!

Două sportive din județ au devenit campioane naționale la ediția din acest an a CN Women Rally, competiție desfășurată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Agenției Naționale pentru Sport. Sibianca Mădălina Vasiloiu, pe un Citroen DS 3, a urcat pe primul loc la Clasa 1 (< 1600 cmc), iar Cătălina Diac din Mediaș, pe Ford Fiesta ST, a devenit campioană națională la Clasa 2 (1600 cmc – 2000 cmc), ieșind totodată pe 2 la clasa mașini cu tracțiune față. Victoriile au venit după etapa de la Cluj-Napoca, cea de-a treia și ultima din acest sezon.

(articol de Dan GREAVU)

Mădălina Vasiloiu (foto: facebook/Woman Rally)

Mădălina Vasiloiu a câștigat clasa 1 după ce a terminat a 2-a în etapa de la Timișoara și pe 3 la București, în etapa inaugurală. Medieșeanca Cătălina Diac a fost pe 2 la București, după Francisca Radu, pe care a reușit apoi să o învingă atât la Timișoara, cât și la Cluj-Napoca, unde au luat startul aproape 60 de sportive.

Mădălina Vasiloiu, podium la Clasa 1 (foto: facebook/Woman Rally)

În viața de zi cu zi, sibianca Mădălina Vasiloiu (46 de ani) e consilier achiziții publice în cadrul Direcției de Asistență Socială Sibiu. Are o fetiță de 13 ani și un soț care îi este alături la curse. „E familia mea, «echipa tehnică“ de la curse, cea care mă sprijină.“,  dezvăluie Mădălina Vasiloiu, care se află la primul podium din cariera de pilot.

Pasionată de mașini și de șofat, sibianca a descoperit Woman Rally din curiozitate. „Cătălina Diac, din Mediaș, care e și prietena mea, m-a îndemnat să o însoțesc la curse acum vreo 2 ani și jumătate. «Poate îți place», m-a îmbiat. Și mi-a plăcut. Am fost uimită ce pot face femeile, iar atunci mi-am zis că pot și eu. Am încercat și, după mai multe curse, iată că am reușit să câștig clasa.“, arată Mădălina Vasiloiu.

La Woman Rally, clasele 1-3+, participarea se face cu maşina personală, aceasta fiind de stradă, standard, fără niciun fel de modificări faţă de varianta de fabrică, Clasa 4 e rezervată mașinilor electrice, iar Clasa 5 mașinilor modificate pentru competiţii automobilistice. Mădălina Vasiloiu a alergat pe un Citroen DS 3. „E mașina mea cu care merg în oraș, cu care îmi duc copilul la școală. Am grijă de ea ca de ochii din cap, a devenit mașina mea de suflet, cea cu care am câștigat titlul în acest an“, mărturisește sibianca.

Spune că și-a achiziționat-o și cu gândul la curse. „Îmi plac mașinile frumoase, cochete, care să aibă și putere.“, spune cu modestie Mădălina Vasiloiu.

Pentru participarea la Woman Rally, Mădălina Vasiloiu se bazează pe sprijinul acordat de Cafeneaua 146 I love Coffee de pe strada Ocnei din Sibiu.

„În weekend-ul care tocmai a trecut, Cluj-Napoca a fost gazda unei ediții aniversare a Women Rally, comunitatea fetelor pasionate de motorsport celebrând 5 ani de la primul eveniment. Eleganța și adrenalina au fost principalii actori în cadrul celei de-a treia etape a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Castrol, clasa de mașini electrice powered by George, Inovație BCR, Campionat desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv“, a notat womenrally.ro

Cătălina Diac (foto: facebook/Woman Rally)

Cătălina Diac, podium la Clasa 2 (foto: facebook/Woman Rally)

Iată cum arată clasamentele celei de a treia etape a Campionatului Naṭional Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Castrol, clasa de mașini electrice powered by George, Inovație BCR:

Clasa 1

Loc 1 – Mădălina Vasiloiu – Citroen DS 3 (SB)

Loc 2 – Maria Zăulean – Toyota Yaris (B)

Loc 3 – Cristiana Danci – Mini Cooper (HR)

 Clasa 2

Loc 1 – Cătălina Diac – Ford Fiesta ST (SB)

Loc 2 – Francisca Radu – Mazda 3 (B)

Loc 3 – Ramona Pop – Mazda 3 (SJ)

Clasa 3

Loc 1 – Ioana Berindei – Audi A5 Sportback (CJ)

Loc 2 – Alina Alexandra Dumitru – Fiat 500 Abarth (B)

Loc 3 – Ana-Maria Iordache – Volkswagen Golf (B)

Clasa 3+

Loc 1 – Lavinia Paraschiv – BMW Z4 (IF)

Loc 2 – Mara Iosif – Mercedes Benz C300 (MM)

Loc 3 – Marina Adelina Frătean – Audi A3 (CJ)

Clasa 4

Loc 1 – Cornelia Pleșoianu – Dacia Spring (B)

Loc 2 – Diana Ielciu Ciucaș – Dacia Spring (CJ)

Loc 3 – Giulia Andreea Tănase – Dacia Spring (B)

Clasa 5

Loc 1 – Măriuca Tănasie – Mini Cooper S (B)

Loc 2 – Angela Tehei – Renault Clio (CJ)

Loc 3 – Silvia Saraholu – Dacia Logan (AG)

Clasa 3 Debutante

Loc 1 – Alina Alexandra Dumitru – Fiat 500 Abarth (B)

Loc 2 – Iulia Ajtai – Ford Focus (CJ)

Loc 3 – Mihaela Chifor – Opel Astra (CJ)

Clasa 3+ Debutante

Loc 1 – Lavinia Paraschiv – BMW Z4 (IF)

Loc 2 – Marina Adelina Frătean – Audi A3 (CJ)

Loc 3 – Cristina Cristache – BMW X5 X Drive (PH)

Clasa FWD

Loc 1 – Cătălina Diac – Ford Fiesta ST (SB)

Loc 2 – Alina Alexandra Dumitru – Fiat 500 Abarth (B)

Loc 3 – Ana-Maria Iordache – Volkswagen Golf (B)

Clasa RWD

Loc 1 – Lavinia Paraschiv – BMW Z4 (IF)

Loc 2 – Mara Iosif – Mercedes Benz C300 (MM)

Loc 3 – Maria Copaciu – Mercedes Benz E 220 CDI (CJ)

Clasament General

Loc 1 – Ioana Berindei – Audi A5 Sportback (CJ)

Loc 2 – Lavinia Paraschiv – BMW Z4 (IF)

Loc 3 – Cătălina Diac – Ford Fiesta ST (SB)

Toate informațiile legate de concurente, noutățile din timpul concursului și atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2023 a fost susținut de către Bosch Car Service.

Etapa a 3 a – Cluj-Napoca (15-16 septembrie 2023) a Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Castrol, clasa de mașini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, a fost susṭinută de către partenerii gold: RMB Inter Auto, Gerovital, Catena – Farmacia Inimii, Romgaz, Herbalife, Rottaprint, VIVO! Cluj-Napoca, Kiss FM.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*