FOTO Așii volanului în 2023! Două sibience printre laureate la Gala Campionilor

Sportivii sibieni, care au reușit performanțe importante în 2023 în cadrul întrecerilor desfășurate sub umbrela Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și ai Federației Române de Karting, au fost premiați la Gala Campionilor 2023. Anul acesta, printre laureați am avut și 2 doamne din județ, campioane naționale la Women Rally.

(Dan GREAVU)

Cei mai buni sportivi din 2023 au fost premiați în cadrul Galei Campionilor 2023 (foto: facebook)

Gala Campionilor FRAS, organizată săptămâna trecută de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS), în Aula Magna a Universității Politehnica București, şi-a desemnat laureaţii sezonului competițional 2023. „În prezența a 1.000 de invitați, dintre care peste 600 de sportivi, FRAS a încheiat sezonul 2023 cu Gala Campionilor, un eveniment prin care a răsplătit efortul celor mai buni dintre piloții și copiloții din automobilismul sportiv românesc.“, a transmis FRAS.

foto: facebook/Sebastian Barbu

Cea mai valoroasă performanță pentru Sibiu a fost realizată din nou de echipajul Sebastian Barbu – Bogdan Iancu (ACS Performance), pe Skoda Fabia Rally2 Evo, campion național la Clasa RC2 și vicecampion național la General, în Campionatul Național de Raliuri BETANO.

Tot în CNR Betano, echipajul Alexandru Cazacu – George Ovidiu Marcu a urcat de 4 ori pe podium! A încheiat sezonul pe locul I la debutanți (victorii în Raliul Argeșului și Maramureșului, loc 2 în Hargita, Sibiu și Iași și loc 3 la Brașov), pe 2 la Swift Cup, fiind totodată vicecampioni naționali la clasa RC5N și pe echipe cu Omega Rally Team.

Axexandru Cazacu și George Marcu au câștigat titlul la debutanți (foto: facebook)

Tot pe Suzuki Swift Sport, Paul Popa – Tudor Mârza (ACS Motorsport Sibiu) au devenit campioni naționali la Swift Cup și la Clasa RC5N, sibienii rămânând cu un gust amar după etapa de la Brașov, fiind deposedați inițial de titlu și repuși în drepturi abia în urma unei contestații la FRAS.

Echipajul Paul Popa – Tudor Mârza s-a impus la RC5N și la Swift Cup (foto: facebook)

 

Pe podium a urcat și Jean Tatu Jr. – Gabriel Lazăr (ACS Tuning Rally Team) – Peugeot 208 Rally4 – Locul II juniori, cu victorie la Bacău și Brașov și poziții secunde, în Argeș, Harghita, Sibiu și Cluj. De asemenea, tânărul pilot sibian a fost cel mai bun din 11 concurenți pe macadam în clasamentul rezervat mașinilor cu 2 roți motrice față.

Jean Tatu jr. și Gabriel Lazăr, pe podium la Gala Campionilor 2023 (foto: facebook)

Tot în Campionatul Național de Raliuri, dintre sibienii aflați de-a lungul sezonului la start, chiar dacă nu au urcat pe podium la final, s-au evidențiat Jean Tatu – Eugen Rotaru (ACS Tuning Rally Team) – Skoda Fabia R5, locul 10 la General din 81 de echipaje, dar și locul 5 la RC2 din 25 de echipaje și 5 la General pe asfalt. Cu o singură participare, la Raliul Sibiului (loc 3), Raul Badiu și Rareș Fetean au reușit un loc 17 la General, cât și 15 la Clasa RC2. Cu 3 participări, Sorin Badea – Florin Dorca (Colina Motorsport) au încheiat pe 20 la General și pe 12 la clasa RC2, în vreme ce echipajul Victor Dimitriu – Ciprian Solomon (ACS Performance) – Skoda Fabia Rally2, a fost locul 28 la General și locul 10 la RC2.

Horațiu Baltador și Călin Bucur au ridicat trofeul pentru Best Rally 2023 (foto: facebook)

De asemenea, Raliul Sibiului Bilstein a fost desemnat Best Rally 2023, premiul fiind ridicat de organizatorii Horațiu Baltador și Călin Bucur.

Am avut și doamne pe podium la Gala Campionilor!

Mădălina Vasiloiu a fost desemnată campioană națională la Women Rally – Clasa 1 (foto: facebook)

Sibianca Mădălina Vasiloiu a urcat pe podium în urma titlului de campioană națională la Clasa 1 în cadrul Campionatului National Women Rally. De asemenea, medieșeanca Cătălina Deac a fost premiată pentru titlul de campioană națională la Clasa 2 și cel de vicecampioană națională la clasa mașini cu tracțiune față.

Cătălina Diac a fost premiată pentru titlul național la Clasa 2 (foto: facebook)

În Campionatul Național de Viteză în coastă, Florin Roșca (CS Municipal Mediaș) pe VW Polo, a reușit să prindă podiumul, locul 3 la Grupa 4, cu 4 clasări pe poziția secundă în ultimele 4 etape (la Reșița, Valea Uzului, Straja și Valea Cetății) și pe 2 la Grupa 4A. Ovidiu Dulăcioiu (CS Municipal Mediaș), pe Mitsubishi Lancer Evo X, a încheiat pe 4 la Grupa 3B și pe 6 la Grupa 3.

În Campionatul Național de Slalom Paralel, sibianul Alexandru Săvulescu (Pro Drive Sibiu), pe Hyundai Coupe, a fost desemnat campion național la Clasa 3. Locul secund i-a revenit unui alt sibian, Sorin Bratu, pe Renault Clio. Și Ciprian Luca a terminat pe 2, dar la Clasa 4.

Campion național la karting!

Tot la finalul săptămânii trecute a avut loc și Gala Campionilor 2023 organizată de Federația Română de Karting. În cadrul unei ceremonii desfășurate în incinta World Trade Center – Hotel Pullman din București, au fost premiaţi cei mai buni sportivi din sezonul 2023 ai claselor Micro Rotax, Mini Rotax, Pufo, Mini 60, Junior Rotax, OKJ,  Senior Rotax, KZ2 și toți sportivii participanți la clasa Promo BB în cadrul Campionatului Național de Karting.

foto: facebook/Rotax Max Challenge Romania

Pe prima treaptă a urcat și tânărul de 14 ani Mircea Marco Pătru (Sibiu Racing Team). Campion național la karting cu maxim de puncte la Clasa Junior ROTAX, sibianul a reprezentat luna aceasta România la Cupa Mondială a motorizării Rotax. Împreună cu el a urcat pe podium și Istvan Deszo (Road Runner Racing Team), locul 3 la Clasa Junior ROTAX.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*