FOTO Aproape 12.000 de vizitatori au trecut pragul Târgului de Jucării din Muzeul ASTRA

11.767 de vizitatori au trecut pragul Muzeului ASTRA în perioada 1-4 iunie 2023, interval în care aici a fost organizat evenimentul Târgul de Jucării, ediția a XVI-a.

 

Inițiativa a reunit 29 de meșteri populari din România și din Republica Moldova, a pus în scenă ateliere demonstrative, ca de exemplu cele de olărit, sau cele în care vizitatorii au învățat cum se face o căpiță din lână sau cum să confecționeze marionete și jucării din lemn. De asemenea, în același cadru s-au desfășurat ateliere de storytelling cu pictură pe șevalet, ateliere apicole, piscicole, educaționale și trei spectacole muzicale interactive!

Pentru iubitorii sportului, în programul Târgului de jucării aau avut loc activități de orientare în teren și curse de obstacole.

”La această ediție a Târgului de Jucării, am organizat în premieră o componentă gastronomică specială, denumită sugestiv <<Gusturile Copilăriei>>. Astfel, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului au fost amenajate 3 vetre cu  15 locuri de prăjit slănina și 3 mese pentru a pregăti preparate tradiționale din copilăria de demult. În fiecare zi din program toate preparatele gătite (slănina prăjită la țăpăruie, cartofi noi, salată) au fost epuizate!

Le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și ne-au fost alături în realizarea acestui eveniment dedicat copilăriei!”, a explicat Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Foto: Muzeul ASTRA

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*