FOTO: Apartament în flăcări în Retiș! Adulți și copii evacuați

Pompierii militari ai Stației Agnita au intervenit de urgență în localitatea Retiș, în urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, care semnala faptul că a izbucnit un incendiu într-un apartament, iar din cauza fumului dens există persoane în imobil care nu s-au putut autoevacua.

Pompierii s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, pentru a localiza si lichida incendiul. La fața locului au intervenit și membri SVSU Brădeni cu autospeciala de stingere din dotare.

Incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la unitatea unui calculator, iar ulterior s-a propagat la materialele textile din camera și la mobilier, afectând o suprafață totală de aproximativ 30 mp din locuință.

Totodată, degajarea de temperatură mare și de fum dens a afectat locuința în proporție de 80%.

Înainte de sosirea pompierilor, peste 10 persoane s-au autoevacuat, iar 2 adulți și 8 copii au fost evacuați de pompieri.

Din fericire doar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale aceasta suferind un atac de panică.

„Pe această cale atragem atenția asupra faptului că este interzisă utilizarea aparatelor electrice și a prizelor cu defecțiuni sau cu improvizații, precum și suprasolicitarea rețelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori. De asemenea puteți solicita la primărie efectuarea unui control de prevenire a incendiilor de către componenta preventivă a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă. Controlul preventiv este gratuit!”, transmite ISU.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*