Fotbal pe gheață și gastronomie la Bâlea Lac

Două echipe de fotbal din România vor juca, în premieră naţională, un meci de fotbal pe lacul Bâlea, în faza finală a campaniei „Bergenbier – Gala Fotbalului Românesc cu Helmuth Duckadam”, cea mai nouă acţiune de promovare a acestei ediţii a proiectului de marketing turistic Hotel of Ice Bâlea Lac.

Arbitrajul partidei de pe gheaţa lacului glaciar Bâlea va fi asigurat chiar de Helmuth Duckadam, fostul mare jucător al echipei Steaua Bucureşti, câştigătoarea Cupei Campionilor Europeni în anul 1986.

Până luni, 18 martie, echipele de fotbal din România se pot înscrie în competiţie, organizatorii urmând să aleagă, pe 19 martie, şase echipe participante la preliminarii. Pentru înscrierea în competiție se vor trimite solicitările echipelor de fotbal la adresa de e-mail Helmuth.Duckadam@hotelofice.ro. Se pot înscrie echipe masculine, feminine și mixte.

Finala pe 23 martie

Echipele selectate de organizatori vor fi invitate la Avrig, unde, în zilele de 21 şi 22 martie, vor disputa primele faze eliminatorii ale competiţiei. Cele mai bune două echipe vor urca la Bâlea Lac, în inima Masivului Făgăraş, pentru disputarea finalei galei, sâmbătă, 23 martie, chiar pe Lacul Bâlea, lângă Hotelul de Gheaţă. În aceeași zi, după meciul de la Bâlea Lac, va avea loc festivitatea de premiere şi încheierea galei, la Palatul Brukenthal din Avrig. Evenimentul va fi organizat în cadrul programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019. Vor participa personalităţi din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, artişti şi diverşi reprezentanţi ai lumii artistice românești, reprezentanți ai sponsorilor şi colaboratori ai proiectului.

„Campania îşi propune o altfel de promovare pentru cel mai iubit sport în întreaga lume, fotbalul, prin punerea în valoare a zonei turistice Bâlea, a Masivului Făgăraş şi a singurului complex baroc din Transilvania – Palatul Brukenthal Avrig“, explică organizatorii.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*