Fostul viceprimar Alexandru Dumbravă va fi director la școala din Roșia

Alexandru Dumbravă a demisionat astăzi din funcția de viceprimar al Municipiului Sibiu și din cea de consilier local.

Sursa foto: Silvana Armat 

Demisia sa a venit ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale împotriva sa de către Parchetul European, sub aspectul „săvârșirii infracțiunilor de folosire de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene”.

Potrivit procurorilor, Alexandru Dumbravă ar fi comis o fraudă de 34 500 de Euro din fonduri europene pe vremea când era director al Casei Corpului Didactic.

Fostul viceprimar a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției care a fost trimis instanței.

Astăzi, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mirela Gligore, a confirmat pentru Mesagerul de Sibiu demisia lui Dumbravă atât din funcția de viceprimar cât și din cea de consilier local.

Alexandru Dumbravă a făcut o solicitare la Inspectoratul Școlar Județean de a merge pe post de director la școala din Roșia. Alexandru Dumbravă a câștigat acest post prin concurs în anul 2021 când deja era viceprimar al Sibiului.

Potrivit lui Marius Novac, Inspectorul Școlar General la IȘJ Sibiu, atât inspectoratul cât și Consiliul de Administrație al școlii din Roșia sunt obligate prin lege să accepte solicitarea fostului viceprimar, fiind vorba de un post câștigat prin concurs.

„Atât timp cât nu există o hotărâre judecătorească definitivă în ceea ce îl privește pe domnul Alexandru Dumbravă, noi nu putem, legal, să îi refuzăm solicitarea. În aceste condiții el va fi încadrat ca director pe postul pe care l-a câștigat prin concurs la școala din Roșia” a declarat pentru Mesagerul de Sibiu Marius Novac.

Inspectorul Școlar General mai spune că, o măsură concretă în cazul lui Alexandru Dumbravă la nivelul IȘJ Sibiu, va putea fi decisă doar după apariția unei hotărâri judecătorești definitivă și irevocabilă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*