Fostul Șef de Cabinet al IPJ Sibiu, Merișor Ceranu condamnat la trei ani și jumătate de închisoare

Tribunalul Sibiu l-a condamnat pe fostul șef de cabinet al IPJ Sibiu la trei ani și șase luni de închisoare pentru infracțiuni de corupție.

Dosarul lui Merișor Ceranu datează încă din anul 2019, atunci când fostul Șef de Cabinet a fost reținut pentru trafic de influență.

Merișor Ceranu a fost acuzat că ar fi pretins și primit mită pentru a facilita unor cetățeni admiterea la AFT Sibiu, obținerea permisului de conducere sau accesul la diverse funcții în instituții de stat.

Tribunalul Sibiu s-a pronunțat în dosar în data de 2 mai și l-a condamnat pe Ceranu la 3 ani și șase luni de închisoare, pedeapsă din care urmează să se scadă perioada cât acesta a fost în arest la domiciliu. „Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului CM durata reţinerii pe timp de 24 de ore începând de la 11.06.2019, durata arestului preventiv şi a arestului la domicicliu din 11.06.2019 până la data de 13.12.2019.

Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de doi ani şi două luni închisoare la care se adaugă un spor obligatoriu de un an şi patru luni, pedeapsa finală stabilită pentru inculpatul fiind de trei ani și șase luni închisoare”, se arată în sentința dată de Tribunalul Sibiu la începutul acestei săptămâni. Totodată, i-au fost interzise, pe o perioadă de 4 ani, dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa vreo funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.“

De asemenea, Tribunalul Sibiu a dispus confiscarea de la inculpatul C.M. a sumei totale de 4500 euro (compusă din sumele pretinse şi primite de la martorul denunțător MGP) și „obligă inculpatul CM la plata sumei de 5.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat“.

Potrivit portal.just.ro, sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Sentința poate fi citită integral AICI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*