Fostul procuror general al României „descinde” la ULBS

Augustin Lazăr va vorbi la ULBS despre comerțul ilegal cu bunuri de patrimoniu.

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, va participa la masa rotundă „Protecția patrimoniului cultural în România – provocări ale societății contemporane”, eveniment care se va desfășura la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, în 25 iunie.

Organizată de Facultatea de Științe Socio-Umane a ULBS, în parteneriat cu Institutul de Arheologie al Academiei Române, filiala Iaşi, întâlnirea va pune în discuție rolul instituțiilor statului în protejarea patrimoniului cultural, în combaterea acțiunilor îndreptate împotriva obiectivelor de patrimoniu, anchetarea cazurilor de comerț ilegal cu bunuri culturale și în valorificarea durabilă a patrimoniului cultural național. La dezbateri vor participa prof. univ. dr. Augustin Lazăr, Universitatea „1 Decembrie 1918” – Alba Iulia, prof. univ. dr. habil. Sergiu Musteață (Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă, Chișinău/Institutul de Arheologie, Iași), conf. univ. dr. habil. Marius-Mihai Ciută (Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu) și prof. univ.dr.habil. Sorin Radu, decanul Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul ULBS.

La eveniment sunt invitați specialiști din muzee, agenții și direcții ale structurilor centrale și locale, studenții din cadrul programelor de studii în domeniul istoriei și patrimoniului cultural, cât și publicul larg interesat de tema discuției.

Evenimentul se va desfășura în Sala ”Lucian Blaga”, aflată în clădirea Rectoratului ULBS (Bdul. Victoriei nr. 10), începând cu ora 11:30.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*