Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu: Echipa de 10 pentru Consiliul Local (CP)

Dezvoltarea Sibiului din ultimii opt ani are la bază soliditatea echipei propuse în fiecare mandat de Forumul Democrat al Germanilor din România pentru Consiliul Local Sibiu. Forul deliberativ al municipiului colaborează strâns cu primarul orașului pentru a propune proiectele de dezvoltare potrivite, parte a unei strategii care a făcut ca Sibiul să fie luat drept model de multe alte orașe din țară. Forța echipei FDGR stă în expertiza fiecărui consilier în parte, cu toții experți în domeniile lor de activitate, care doresc să își pună cunoștințele și experiența în folosul sibienilor. Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu (FDGR) își prezintă cu mândrie primii zece candidați pentru Consiliul Local Sibiu, o echipă diversă și experimentată care se angajează să aducă schimbări pozitive și să contribuie la dezvoltarea orașului.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, deschide lista propusă de FDGR în alegerile ce au loc în nouă iunie. „Împreună cu colegii mei din Consiliul Local am reușit ca în ultimii opt ani să derulăm proiecte de investiții majore, care au transformat Sibiul într-un oraș modern, un oraș smart, cu care sibienii să se mândrească. O echipă majoritară în următorul mandat va asigura continuitatea acestor proiecte de dezvoltare, ca Sibiul să își consfințească statutul de oraș de marcă al României”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

foto: FDGR

Gabriel Tischer, absolvent al Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga” și al studiilor universitare de master în management, a condus de-a lungul carierei sale profesionale mai multe companii din domeniile comerț, construcții, servicii sau financiar, ocupând, de asemenea, funcția de președinte al consiliului de administrație al mai multor companii din industrie și al Aeroportului Internațional Sibiu. „Am crezut întotdeauna în demnitate, respect și adevăr! Demnitatea presupune standarde care te definesc în ochii celorlalți printr-o atitudine echilibrată și echidistantă. Respectul față de valorile neperisabile presupune un efort continuu pe care mi l-am asumat din neam. Adevărul este o paradigmă existențială în care o să mă mențin până la sfârșitul vieții”, spune Gabriel Tischer.

foto: FDGR

Medicul Paul-Jürgen Porr a fost timp de 11 ani șef de catedră la ULBS, Facultatea de Medicină și șef de clinică la SCJU, precum și director medical la clinica Polisano-Medlife. Porr este membru fondator al FDGR și conduce organizația națională din anul 2013. „Din 2008 sunt consilier în Consiliul Județean Sibiu. Consider că, în prezent, pot fi mai util în Consiliul Local pentru că îmi doresc ca în acest mandat să pornim un proiect de suflet pentru mine, crearea unui Centru de Cultură și Conferințe de talie internațională”, spune președintele Forumului Democrat al Germanilor din România.

foto: FDGR

Bianke Marion Grecu este un pedagog și educator dedicat și un membru activ al comunității sibiene, fiind director adjunct al CN Samuel von Brukenthal timp de 18 ani. „Am fost și sunt convinsă că am participat activ la pregătirea celor 30 de generații de elevi, care s-au încadrat în comunitatea sibiană ca într-o mare familie. În mijlocul familiei, am conștientizat că nimic nu se poate fără sprijinul ei”, spune Bianke Grecu. Cu o experiență vastă în domeniul educației, Grecu își propune să continue să promoveze incluziunea socială, educația permanentă și diversitatea culturală în Sibiu. Face parte din echipa FDGR în Consiliul Local Sibiu din anul 2008, fiind unul dintre cei mai experimentați consilieri locali sibieni.

foto: FDGR

Actualul viceprimar al municipiului Sibiu, Helmuth Lerner, ocupă cea de-a cincea poziție pe lista de consilieri propusă de FDGR pentru următorii patru ani. Cu o vastă experiență în administrarea publică și o implicare profundă în promovarea diversității etnice și culturale, viceprimarul Sibiului aduce o perspectivă amplă și echilibrată asupra dezvoltării urbane și sociale a Sibiului. În ultimul mandat a făcut parte din Comisia de specialitate pentru învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, activităţi sportive, de agrement şi tineret.

foto: FDGR

Wolfgang-Alexander Guib, președintele organizației județene a FDGR, conduce comisia de buget a Consiliului Local Sibiu, fiind dedicat dezvoltării și creșterii calității vieții în Sibiu. Are o experiență bogată atât în domeniul afacerilor, conducând companii internaționale şi sute de angajați, cât și în activitatea politică, dobândită şi în străinătate. Guib este din iulie 2021 director executiv în cadrul Clubului Economic German Transilvania, clubul care înglobează cea mai mari angajatori din regiunea Sibiului şi care activeazǎ ca forum pentru stabilirea de contacte între întreprinzători din Germania și România, ceea ce creează premisele unei mai mari deschideri a Sibiului către mediul de afaceri european.

foto: FDGR

Zeno-Karl Pinter este profesor universitar și cercetător științific, cu o pasiune pentru arheologie și istorie. Implicat în viața politică și culturală a Sibiului, Pinter aduce o perspectivă amplă asupra patrimoniului și dezvoltării durabile a orașului. A fost subsecretar de stat în Guvernul României, în Departamentul Pentru Relații Interetnice, din 2012 activează în Consiliul Local Sibiu iar din 2016 a fost numit președinte al Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură. „Iubesc Sibiul cu  patrimoniul său istoric excepțional dar și cu potențialul său de dezvoltare și modernizare și îmi doresc să pot contribui la propășirea acestui oraș”, spune Zeno-Karl Pinter.

foto: FDGR

Paul-Constantin Mezei, om de afaceri local, ocupă locul opt pe listă. Cu o experiență de peste 10 ani în sectorul privat și la al treilea mandat de consilier local, Mezei aduce expertiză în managementul și dezvoltarea urbană a orașului. „Îmi doresc să reușim împreună să facem Sibiul un oraș în care vechiul și noul să se îmbine, să păstram ceea ce definește Sibiul, un oraș medieval, dar să deschidem poarta și spre un nou  Sibiu, să devină un oraș în care toți locuitorii săi să se simtă Acasă”, spune Paul Mezei.

foto: FDGR

Sara Konnerth este președintele comisiei sociale din cadrul Consiliului Local Sibiu. Cu o pregătire academică solidă în matematică, Sara Konnerth și-a dedicat activitatea administrativă promovării incluziunii sociale și a dezvoltării durabile în Sibiu.

foto: FDGR

Liana-Regina Iunesch este conferențiar doctor universitar și coordonează programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar în limba germană la Universitatea ”Lucian Blaga”. Cu un focus pe educație și cercetare, Iunesch aduce o contribuție semnificativă în promovarea diversității culturale și a dialogului intercultural în Sibiu. „Cred că în domeniul educațional pot să sprijin dezvoltarea comunității noastre fiind convinsă că educația stă la baza unei dezvoltări sustenabile”.

foto: FDGR

Christoph Raimar Galter este business analyst la o companie IT și expert în marketing digital. Cu o pasiune pentru natură și educație, Galter aduce o perspectivă proaspătă și inovatoare asupra dezvoltării urbane și sociale a Sibiului. În 2007 a implementat cu succes, pentru prima dată în Sibiu, conceptul unui târg de Crăciun tradițional, după modelul celui de la Viena, devenit în timp unul dintre cele mai cunoscute și apreciate evenimente din întreaga țară.

foto: FDGR

Echipa FDGR pentru Consiliul Local Sibiu este determinată să aducă schimbări pozitive și să promoveze demnitatea, respectul și progresul în orașul nostru. Cu o combinație de experiență, expertiză și pasiune pentru comunitate, acești zece candidați sunt pregătiți să servească orașul și să contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru toți locuitorii săi.

foto: FDGR

Publicat la Comanda Forumului Democrat al Germanilor din România – organizația județeană Sibiu, cod AEP 23240044

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*