Fodor și Horațiu Marin, pe aceeași lungime de undă: Cer amânarea începerii școlii | VIDEO

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) pentru al doilea mandat, a declarat aseară că ar prefera ca anul şcolar să înceapă după organizarea alegerilor locale.

„În ce priveşte începerea anului şcolar, din anumite puncte de vedere, vorbesc acum din punctul de vedere al alocării fondurilor necesare pentru aceste măsuri de prevenţie, Primăria Sibiu a organizat o şedinţă extraordinară şi am alocat banii necesari pentru separatoare, pentru tablete, deci, pentru ceea ce este nevoie. Să nu uităm că administraţia publică locală lucrează după legi şi noi am aşteptat legile care s-au emis de către Guvern şi le aplicăm. Dar în ceea ce priveşte începerea în data de 14 (septembrie – n.r.) sau în data de 1 octombrie şi eu aş pleda pentru începerea şcolii după alegeri, din motivele pe care le-a spus colegul de la ALDE”, a spus Astrid Fodor, în cadrul unei dezbateri electorale pe tema educaţiei.

Liderul ALDE Sibiu şi candidat la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, fostul subprefect Horaţiu Marin, cere amânarea începerii anului şcolar.

„Eu cred că trebuie să plecăm de la sănătatea elevilor şi a profesorilor. De aceea, părerea mea, cred că trebuie amânată începerea anului şcolar cu cel puţin două săptămâni. Trebuie să fim realişti şi să nu ne minţim între noi: încă nu suntem pregătiţi ca să începem anul şcolar. Conform relatărilor din presă şi a situaţiilor identificate de noi în teritoriu în judeţul Sibiu este clar că nu suntem pregătiţi pentru începutul de an şcolar în vreme de pandemie. Încă nu s-au făcut achiziţii pentru plexiglasul care se despartă băncile, pentru măşti, tablete, dezinfectant şi alte materiale necesare. Cine are impresia că se joacă cu sănătatea copiilor noştri doar de dragul de a desfăşura alegeri locale în 27 septembrie trebuie să înţeleagă că vor fi aspru sancţionaţi la vot”, a spus Horaţiu Marin.

La dezbatere au fost prezenţi 11 din cei 12 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu. Majoritatea candidaţilor la funcţia de primar al Sibiului sunt în favoarea reluării cursurilor de către elevi, dar în condiţii de siguranţă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*