Fodor, Laudatio pentru Chiriac: ”Orașul întoarce astfel ceea ce a primit cu atâta generozitate din partea lui Constantin Chiriac”

În cadrul Galei Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care s-a desfășurat la Sala Thalia, Ministrul Culturii, Raluca Turcan, i-a înmânat lui Constantin Chiriac Ordinul Național de Merit în grad de Ofițer din partea Președintelui Klaus Iohannis. Primarul Astrid Fodor i-a făcut un scurt Laudatio maestrului Chiriac.

Foto: Primăria Municipiului Sibiu
Gala Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a marcat încheierea ediției cu nr. 30 a celui mai amplu eveniment al orașului. Sala Thalia a fost gazda unei ceremonii emoționante în care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, prin consilierul prezidențial Sergiu Nistor, a transmis un mesaj și a înmânat președintelui Festivalului, Constantin Chiriac, decretul prin care a fost acordat Înaltul Patronaj. Pe scenă a urcat și Ministrul Culturii,  Raluca Turcan, care a înmânat lui Constantin Chiriac Ordinul Național de Merit în grad de Ofițer din partea Președintelui Klaus Iohannis. Secretarul general al NATO, Mircea Geoană, a participat la Gală și a transmis de asemenea un mesaj de felicitare și apreciere.
Primarul municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor, a marcat închiderea acestei ediții a Festivalului – fenomen pe care orașul în găzduiește și îl finanțează și a făcut un scurt Laudatio maestrului Constantin Chiriac, înainte de a-i înmâna distincția ce reprezintă steaua dezvelită pe Aleea Celebrităților.
”În tot acest timp Festivalul a dat tonul, a setat standarde, a marcat premiere, a lărgit orizonturile și, la fel de important, ne-a obișnuit să avem cultura aproape și accesibilă. La 3 decenii împlinite, FITS are atât entuziasmul și tinerețea, cât și experiența să construiască în continuare. Sunt sigură că va face acest lucru mai ales prin eforturile președintelui Festivalului, minunatul Constantin Chiriac și ale echipei sale, susținuți de Primăria Sibiu ca principal finanțator și de întreaga comunitate care participă masiv și îl apreciază. În acest context, al Festivalului, investiția profesională și sufletească de-o viață a laureatului Constantin Chiriac, am avut plăcerea de a-i decerna o stea pe Aleea Celebrităților. Orașul întoarce astfel ceea ce a primit cu atâta generozitate din partea lui Constantin Chiriac, în calitate de președinte al Festivalului, de manager general al Teatrului Național Radu Stanca, cât și ca actor, personalitate a culturii la nivel mondial, implicat în numeroase proiecte europene și un om care iubește Sibiul și este iubit de sibieni”, a transmis primarul Astrid Fodor de pe scena Galei.
În sală au fost prezenți și alți reprezentanți ai administrației și instituțiilor locale, precum și oameni de cultură care au participat la miracolul FITS 30.
Ultima zi a FITS 2023 ase va încheia la 23.45,când va avea loc pe bulevardul Coposu un spectacol cu drone și lasere prin care Sibiul va saluta încă o ediție reușită a Festivalului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*