„Focus pe Avrig”, serie de interviuri cu investitorii din zonă

În cele două mandate, de când conduce administrația din Avrig, primarul Adrian David a purtat discuții cu mai mulți investitori interesați să dezvolte afaceri în zonă. Mulți dintre ei au fost interesați, în special, de activele scoase la vânzare de lichidator, pe platforma fostei uzine Mecanice Mârșa. Primăria a inițiat o serie de interviuri cu investitorii din zonă care doresc să revitalizeze economia Avrigului.

Video: Facebook Primăria Orașului Avrig

„Discuțiile purtate au dat roade și, astăzi, pot anunța prezența la Avrig a câtorva firme importante, care vor construi sau vor reabilita în următorii ani hale de producție de mari dimensiuni sau intenționează să dezvolte diferite afaceri.

Eu și echipa mea facem tot ce ține de noi ca să atragem investitori și le oferim sprijinul de care au nevoie. Reamintesc că, la Avrig, cotele de impozitare pentru agenții economici se situează la 60% din media practicată pe platforme industriale similare din județ, aceasta fiind o facilitate fiscală importantă pentru orice investitor.

În plus, autoritatea publică locală îi ajută pe investitorii locali cu consiliere în vederea desfășurării activității, burse de locuri de muncă, oferă ajutor pentru obținerea autorizațiilor și avizelor necesare, facilitează legăturile economice cu potențiali parteneri, mediatizează activitățile desfășurate și produsele obținute, prin intermediul canalelor proprii de comunicare, crează condiții pentru recalificarea forței de muncă prin unitățile de învățământ din subordinea autorității locale, asigură climatul general de desfășurare a activității în condiții optime și se implică, în măsura posibilităților, în realizarea infrastructurii și a dotării cu utilități.”, a explicat primarul orașului Avrig.

Aceste companii sunt o parte importantă din comunitatea noastră, se implică cu regularitate în proiectele locale și contribuie cu sume importante la bugetul local. Credem că trebuie să îi cunoaștem pe oamenii care le conduc și să le recunoaștem contribuția în comunitatea locală.

De aceea, i-am vizitat pe fiecare în parte, am stat de vorbă cu ei și am realizat câteva interviuri pe care vi le vom prezenta în perioada următoare.

În primul interviu, din seria „Focus pe Avrig”, Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Orașului Avrig, l-a avut invitat pe domnul Iosif Konrad, directorul general al Oehler Mecanica SRL” a transmis Adrian David, primarul orașului Avrig

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*