Flagrant pentru un cetățean american. A vrut să mituiască un polițist sibian

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a început urmărirea penală împotriva unui cetățean american de origine sârbă.

Foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

Acesta este acuzat că în data de 9 iulie a încercat să mituiască un polițist din Sibiu după ce a fost prins conducând sub influența alcoolului.

„La data de 09.07.2023, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant o persoană, de origine sârbă, cetăţenie americană, în vârstă de 26 ani, care a promis suma de 500 lei cu titlu de mită unui polițist din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Poliţia Municipiului Sibiu – Biroul rutier în scopul de a-l determina pe acesta să nu dispună măsurile legale ca urmare a constatării unei contravenţii la regimul rutier, respectiv conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

În fapt, la data de 09.07.2023 agentul de poliţie a oprit în trafic un autoturism, iar după testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, a constatat că acesta consumase băuturi alcoolice, fiind înregistrată o valoare de 0,12mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia testării, conducătorul autoturismului a oferit agentului de poliţie suma de 500 de lei, care a sesizat fapta apelând sistemul Call Center anticorupţie 0800/806.806, lucrătorii Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu procedând la constatarea flagrantului.

Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul bodycam din dotarea agentului de poliţie, persoana fiind condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru continuarea cercetărilor sub aspectul infracţiunii de dare de mită.

Prin ordonanța din data de 09.07.2023 a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect cu privire la infracțiunea de dare de mită iar prin ordonanţa din aceeaşi dată s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În data de 10.07.2023, procurorul de caz a încheiat cu inculpatul un acord de recunoaştere a vinovăţie care a fost înaintat instanţei de judecată” se arată în comunicatul trimis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*