FITS 2023: peste 800 de evenimente indoor și outdoor. Vezi PROGRAMUL

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național ”Radu Stanca” și președintele Festivalului Internațional de Teatru, a anunțat astăzi programul celor zece zile de magie FITS, care anul acesta se desfășoară în perioada 23 iunie – 2 iulie, sub motto-ul MIRACOL. Peste 800 de evenimente indoor și outdoor și peste 350 de spectacole disponibile online.

Foto: Mesagerul de Sibiu

O multitudine de evenimente culturale și artistice îi așteaptă în acest pe sibieni și turiști la cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). În cele 10 zile de festival, orașul va fi animat de peste 800 de evenimente indoor și outdoor.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Ca în fiecare an, evenientul aduce multe noutăți, însă anul acest două lucruri au rămas neschimbate, promite președintele festivalului, Constantin Chiriac: prețul biletelor va fi cel de anul trecut, iar festivalul va fi deschis tot cu un show de drone, nicidecum cu spectacol de artificii.

”(..) toate biletele pe care le punem în vânzare sunt la prețul de anul trecut. Ni s-au dublat costurile. În multe sectoare ni s-au triplat. Nu sunt vorbe, dar obiectivul festivalului de la Sibiu nu este să câștige bani, ci să aducă <<Miracol>>”, spune Chiriac.

Biletele se pot achiziționa online, de pe www.sibfest.ro, de mâine, începând cu ora 12.00, la prețuri cuprinse între 30 și 150 lei.

Tot el vorbește despre un show cu drone mai spectaculos decât cel de aul trecut. „Ducem mai departe inițiativa de anul trecut, e nevoie să protejăm mediul. Deci vom avea din nou deschiderea și închiderea cu drone, nu cu artificii. Cred eu că am învățat din experiența de anul trecut. Veți vedea o creștere (…) Veți vedea imagini superbe, vom folosi mult mai bine laserele, vom îmbunătăți și zona de sonorizare”, explică președintele festivalului.

Ediția de anul acesta se desfășoară sub înaltul patronj al Președintelui României, și beneficiază de sprijin financiar din partea Guvernului, a Primăriei Sibiu, a Consiliului Județean Sibiu, dar și a numeroși sponsori și parteneri. Constantin Chiriac a evitat deocamdată să dea un buget aproximativ al festivalului, dar a precizat că Primăria Sibiu contribuie cu aproape 10 milioane de lei, Guvernul cu 1,5 milioane iar Consiliul Județean cu aproximativ 30.000 de lei. Însă sprijinul primit de la instituțiile statului acoperă aproximativ 20% din bugetul total al evenimentului.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*