„Fisura din patrimoniul românesc”. Dezbatere publică organizată de USR Sibiu

USR Sibiu invită sibienii la dezbaterea publică „Fisura din Patrimoniul Românesc”, pentru a discuta cu arhitectul Eugen Vaida despre problemele reale ale patrimoniului construit al Sibiului și al României.

Eugen Vaida

Evenimentul va avea loc joi, 22 februarie, de la ora 18, la Librăria Habitus (Piața Mică).

„Discuțiile vor cuprinde probleme mai generale de legiferare, monitorizare si valorificare a patrimoniului la nivel național, dar și discuții punctuale legate de centrul istoric al Sibiului, obiective de patrimoniu periclitate din județul Sibiu, situația arhitecturii vernaculare din mediul rural, implicarea societății civile în salvgardarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural imobil și situația patrimoniului eclezial”, precizează Eugen Vaida, președintele Asociației Monumentum.

„Patrimoniul construit al Sibiului și al României, în general, se degradează și dispare odată cu trecerea timpului. Invităm publicul să aducă în discuție cazuri concrete cunoscute pentru a fi dezbătute și pentru a identifica soluții de rezolvare a problemelor într-un cadru mai larg”, se arată într-un comunicat de presă al USR Sibiu.

Eugen Vaida este arhitect cu o bogată activitate în salvgardarea și promovarea patrimoniului din mediul rural din România. În domeniul patrimoniului, a construit, inițiat și dezvoltat, prin Asociația Monumentum, o serie de programe aplicate de conservare și educație în strânsă legătură cu comunitățile locale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*