Firu ar putea redeveni şef la IȘJ Sibiu, chiar și fără voia ministrului

Instanța are toate motivele să îl repună în drepturi pe Ștefan Firu, demis de la conducerea Inspectoratului Școlar.

Ștefan Firu

La Buzău, fostul şef al Inspectoratului Şcolar Județean a obţinut în instanţă suspendarea ordinului emis de ministrul Liviu Pop, prin care au fost demişi 13 inspectori generali. Decizia poate fi contestată de Ministerul Educaţiei în termen de 15 zile. Până atunci, fostul inspector general îşi reintră în drepturi.

În aceeaşi situaţie se află şi profesorul Ştefan Firu, de la Sibiu, care a fost demis alături de ceilalţi 12 inspectori din ţară chiar înainte de începerea anului şcolar.

La Sibiu, „bâlbâielile“ ministerului au bulversat activitatea şcolară.

Așa după cum a relatat în exclusivitate Mesagerul de Sibiu, luptele pentru scaunul inspectorului demis se dau între preferata partidului, Carmen Voinea, şi preferatul ministrului, Gheorghe Bârză, actualul „general“ interimar. Chiar Ministerul Educaţiei a trimis la Sibiu două adrese, fiecare dintre cei doi pretendenţi fiind „uns“ general în aceeaşi zi. Ulterior, fostul coleg de cameră al ministrului a fost desemnat să ocupe interimar această funcţie.

Vestea de la Buzău a picat ca un fulger la Sibiu, pentru că nimeni nu se aştepta ca profesorul Firu să se poată întoarce pe funcţia de inspector general.

Acesta a preferat să conteste prima dată la minister ordinul care l-a demis. Avocatul său, Lucian Chirilă, ne-a declarat că aşteaptă răspunsul Ministerului Educaţiei, după care se va adresa instanţei de judecată. „Noi nu putem beneficia direct de hotărârea instanţei din cazul de la Buzău, însă recunosc că ne ajută. Avem încredere că, în scurt timp, vom avea o astfel de hotărâre şi la Sibiu”, a declarat Chirilă, pentru Mesagerul de Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*