Final cu U Cluj! FC Hermannstadt își ia la revedere de la suporteri

FC Hermannstadt cheamă suporterii la stadion pentru a sărbători împreună rămânerea în Superligă și în ediția următoare. Își ia la revedere de la suporteri, mâine după-amiază, într-un meci cu Universitatea Cluj. Partida va avea loc de la ora 17,30, pe Stadionul Municipal, și contează pentru ultima etapă a Superligii României, ediția 2022-2023. Inițial, meciul fusese programat sâmbătă, de la 14,45, însă calendarul a fost modificat după runda trecută.

(articol de Dan GREAVU)

foto: facebook/FCH

Din fericire, gruparea sibiană „și-a pus toți sacii în căruță“ încă de acum 2 etape, astfel încât la (re)întâlnirea cu „șepcile roșii“ va avea ca miză doar o prestație de nivel ridicat, spectaculoasă, care să onoreze publicul prezent la ultimul meci din această ediție de campionat. Relaxarea în sânul FCH a venit abia sâmbătă, la Ploiești, după ce elevii lui Marius Măldărășanu au învins Petrolul cu 1-0 (0-0). Staff-ul tehnic se temea că FRF e în stare să modifice „pe ultima sută“ criteriile de departajare în caz de egalitate cu Chindia, prima clasată pe loc de baraj. Așa că, a reușit să-și păstreze elevii motivați pentru meciul de la Ploiești, cu gândul la un punct care să alunge orice dubiu privind situația în clasament. Până la urmă, punctul vizat „s-a făcut trei“, sibienii reușind a 4-a victorie în play-out.

Nici Universitatea Cluj nu mai e apăsată de griji, reușind să-și rezolve situația în etapa trecută, 2-0 cu Chindia Târgoviște, pe teren propriu. Victoria i-a limpezit definitiv situația în coada clasamentului, astfel încât elevii lui Ovidiu Sabău revin la Sibiu doar pentru palmares. De fiecare dată de la inaugurarea noului Stadion Municipal, clujenii au câștigat la Sibiu, în februarie, scor 1-0, în Superligă, și în aprilie – scor 2-1, în sferturile de finală ale Cupei României.  

Bilete

Biletele pentru acest meci costă 50 lei la Tribuna I, 40 lei la Tribuna a 2-a și 20 lei la peluze. Pot fi achiziționate online de la bilete.ro, sau de la casa de bilete de la Stadionul Municipal Sibiu, care va funcționa după următorul program:

Joi 18 mai: 10:00-18:00

Vineri 19 mai: 14:00-18:00

Marius Măldărășanu a declarat că își dorește ca echipa sa să câștige, pentru că joacă în fața propriilor suporteri, iar „ultima impresie contează“. „Jucăm împotriva unui adversar care, în acest an, a fost peste noi în toate cele 3 meciuri oficiale. Chiar dacă, în fiecare dintre ele puteam scoate mai mult, până la urmă a contat rezultatul final. Un pic trebuie să lucrăm și la orgoliu, pentru că ne dorim să câștigăm contra Clujului. Avem o luptă cu ei de 2 ani și am câștigat când a trebuit (…) Va fi un meci de orgoliu“.

Programul etapei a 9-a din play-out (ultima din acest sezon)

Vineri, 19 mai

Ora 17.30 FC Hermannstadt – Universitatea Cluj

Ora 20.00 UTA Arad –  FC U Craiova 1948

Ora 20.00 FC Argeș – Petrolul Ploiești

Ora 20.00 Chindia Târgoviște – FC Voluntari

Sâmbătă, 20 mai

ora 14.45 FC Botoșani – CS Mioveni

Clasament

sursa: LPF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*