Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, recent modernizată, își așteaptă utilizatorii

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a redeschis pentru public filiala Bâlea, situată în Sibiu, pe str. Bâlea, bl. 9.

Inaugurată în urmă cu aproape trei decenii, filiala bibliotecii a beneficiat recent de importante lucrări de renovare și modernizare. Spațiile au fost dotate cu mobilier nou și echipamente electronice performante pentru a oferi pasionaților de lectură sau cercetare o experiență prietenoasă în mijlocul cărților.

Cu un fond de peste 13.000 de volume, filiala Bâlea a Bibliotecii ASTRA pune la dispoziția tuturor categoriilor de public colecții de documente de tip enciclopedic, în limbile română, engleză, franceză și germană. În cele patru încăperi destinate utilizatorilor, în regim de acces liber la raft, putem regăsi: literatură beletristică românească și străină pentru toate grupele de vârstă, literatură științifică, science-fiction, enciclopedii, dicționare, cărți polițiste, cărți de istorie, psihologie, filozofie, muzică, artă, medicină, religie, mitologie, sport etc. Un domeniu foarte bine reprezentat este cel al literaturii pentru bibliografia școlară și al criticii literare solicitate în școlile și liceele locale, dar și cel al ficțiunii pentru adolescenți.

„Lucrul care ne bucură mult este că putem fi aproape de cititorii noștri care locuiesc în proximitate și le putem oferi, în cadrul filialei, documente din aproape toate domeniile cunoașterii. De asemenea, utilizatorii au acces liber și la informația digitală, într-un spațiu special amenajat în care dispunem de trei calculatoare conectate la Internet. Îi așteptăm cu drag și pe cei mici, alături de părinți sau profesori, pentru a petrece timp de calitate în compania cărților sau pentru a-și îmbogăți proiectele sau activitățile școlare. Percepem accesul la educație și cultură ca fiind o prioritate și de aceea considerăm redeschiderea filialei Bâlea drept un factor generator de astfel de evenimente în spațiul comunității locale, fie ele ateliere, expoziții, dezbateri sau lansări de carte”, declară Daniela Sava, bibliotecar în cadrul filialei Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Serviciile de bibliotecă puse la dispoziția publicului larg, în mod gratuit, prin intermediul filialei Bâlea sunt:

  • împrumutul de documente tipărite și materiale audiovizuale la domiciliu sau pentru consultare în sala de lectură;
  • furnizarea de informaţii din baza de date a bibliotecii (catalog electronic);
  • rezervarea, la cerere, a titlurilor care nu sunt disponibile în momentul solicitării;
  • accesul la evenimente, activități și acțiuni cu caracter cultural, educațional, creativ și recreativ;
  • accesul la Internet în scopul informării și/sau cercetării.

De menționat este faptul că utilizatorii nu sunt nevoiți să meargă la sediul central al bibliotecii pentru eliberarea permisului de acces. Acesta se poate emite în cadrul filialei Bâlea în baza actului de identitate și a sumei de 11 lei pentru adulți și, respectiv, 5,50 lei, pentru copii, pensionarii având gratuitate. De asemenea, putem specifica faptul că utilizatorii pot face propuneri pentru dezvoltarea fondului de documente și sugestii pentru îmbunătățirea serviciilor de bibliotecă.

Publicul poate accesa serviciile filialei Bâlea în timpul programului de funcționare, astfel:

– luni și joi: 10:00 – 18:00

– marți: 08:00 – 16:00

– miercuri: 08:00 – 17:00

– vineri: 08:00 – 15:00

Toate acțiunile derulate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea Consiliului Județean Sibiu.


Monica MARIN

bibliotecar

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*