„Fii avocat în școala ta” la Liceul Tehnologic din Mârșa

Elevii de nivel gimnazial și profesional de la Liceul Tehnologic Mârșa au participat zilele trecute la activitățile din cadrul programului ,,Fii avocat în școala ta!” urmărind promovarea justiției preventive, de natură să ocrotească, nu doar să reacționeze și să pedepsească.

Foto: Facebook Liceul Tehnologic Mîrșa

Alături de avocat Simona Jeflea și Adina Ștefănescu au dezbătut teme privind dreptul la muncă al minorilor, excepții de la lege (situații când minorii pot obține venituri sub 15 ani), modalități in care minorii pot obține bani: ca salariat (diferenta între salar net si brut; taxe către stat; TVA), din drepturi de autor, ca membru al unei Întreprinderi individuale.

Foto: Facebook Liceul Tehnologic Mîrșa

Elevii de nivel profesional au vizionat un film pe baza căruia au identificat diverse infracțiuni, au analizat pe fise textul de lege al infracțiunii(cauze, efecte, soluții). În partea a doua a întâlniri s- au prezentat tipuri de droguri, infracțiunile legate de droguri, influența lor asupra individului din punct de vedere al sănătății psihicului și vieții sociale. Activitatea s-a finalizat cu exemple din jurisprudența locală.

Educația juridică timpurie contribuie atât la prevenirea unor fapte care atrag răspunderea, cât și la formarea acestora ca cetățeni cu respectul legii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*