Festivitatea deschiderii oficiale a ITO 2018

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) 2018 va fi deschisă joi, 6 septembrie, de la ora 18.00, în prezența PF Daniel, Patriarhul BOR, a ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a ierarhilor din Bisericile Ortodoxe surori (Grecia, Cipru, Liban, Bulgaria etc.) a ierarhilor din Mitropolia Ardealului, a oficialităților locale și centrale (secretarul de stat pentru culte Victor Opaschi, vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, primarul Astrid Fodor și rectorii Ioan Bondrea și Ghiță Bârsan) și a celor peste 3.000 de tineri participanți din țară și străinătate.

Festivitatea va avea loc în Piața Mare din Sibiu, unde va fi amplasată o scenă pe care delegațiile eparhiilor cu tinerii participanți vor fi prezentați oficial. După momentul prezentării grupurilor de tineri, va fi oficiat un Te Deum, urmat de cuvintele de salut ale IPS Laurențiu, PF Patriarh Daniel și ale oficialităților prezente.

Festivitatea va continua cu un spectacol artistic oferit de grupul vocal „Anatoly” din Brașov, corul copiilor din Parohia Irești-Vrancea, corul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, dirijat de pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre, corul de copii „Concertino” din Gura Râului, tenorii Marcel Pavel și Vlad Miriță și baritonul Iordache Basalic, Hanul cu Bragă, actori de la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu și dansatori din cadrul Ansamblului Junii Sibiului. Spectacolul va conține dialoguri corale și piese de teatru.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși se află la a cincea ediție și va avea loc în perioada 6-9 septembrie. Vor participa tineri din România și din țări precum Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*