Festivalul „Florile Oltului” – regal folcloric la Avrig

Aflat la cea de-a 48-a ediție, festivalul folcloric „Florile Oltului”, unul din cele mai longevive festivaluri din țară, are loc ]n zilele de 13 și 14 iulie, la Avrig.

Anul acesta, spectacolul va fi asigurat de către Ansamblul Profesionist Cindrelul Junii Sibiului împreună cu invitații lor, Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Gigu, Sînziana Ștefan, Adrian Neamțu, Nelu Albu, Robert Târnăveanu, Gabriel Dumitru, Alina Bica, Izabela Tomiță, Aurelian Adam și Grupul Vocal „Doruri Sibiene”. Programul va fi completat cu jocuri populare susținute de Ansamblul Folcloric „Purtata Avrigului”, dar și alte ansambluri din localitățile apropiate și nu numai.

Creat ca un festival în aer liber în perioada fânețelor înflorite, menit să strângă pe scenă formații, ansambluri și soliști din localitățile riverane Oltului, la început, apoi și din alte zone, evenimentul a devenit o rampă de lansare pentru mulți tineri în lumea spectacolului de folclor.

Fie că a avut loc, într-o vreme, în grădinile reședinței de vară Brukenthal din Avrig, fie, mai apoi,  în grădinile școlii până în anii 2000, festivalul a fost în același timp și o îndrăgită serbare câmpenească ce a strâns, în ani, nume mari ale folclorului românesc în palmaresul său, dar și mult public din Avrig și împrejurimi, dornic să petreacă împreună cu invitații și să aplaude concurenții.

Cupele, oferite câștigătorilor, create atunci la Sticla Avrig, erau trofee extrem de râvnite de concurenți. Festivalul era unul de palmares. Unul dintre câștigătorii unui asemenea trofeu a fost și îndrăgitul interpret sibian Robert Târnăveanu, aflat atunci la început de carieră muzicală.

Începând cu anul 2017, „Florile Oltului” este din nou festival-concurs național de interpretare, redevenind un festival de palmares.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*