Festivalul Culturii Arabe între 2-4 septembrie 2022 la Sibiu. Călătorie Spre Orient, artist Ammar Al-Nahhas

Muzeului Național Brukenthal vă așteaptă la Festivalul Culturii Arabe | مهرجان الثقافة العربي între 2-4 septembrie 2022 la Sibiu. Dimensiunea artistică nu putea lipsi dintr-un festival cultural dedicat Orientului Mijlociu și țărilor arabe.

În cadrul Festivalului Culturii Arabe, artistul plastic Ammar Alnahhas este invitat la Sibiu. Tablourile sale combină elemente de artă orientală specifice lumii arabe cu stilul abstract al picturii occidentale.

Alexandru Constantin Chituță, curatorul expoziției a declaran: ”Împreună cu Centrul cultural Arab de la Sibiu, Muzeul Național Brukenthal organizează o inedită expoziție ce ne invită la o călătorie in Orient. Fascinaţia europeană pentru Orient a fost resuscitată în secolul al XIX-lea, odată cu traducerea lui Richard Francis Burton în engleză a celor O mie şi una de nopţi. Când spunem Orient, ne gândim la inedit, la mister, mitologie şi magie. Totodată lumea orientală este importantă din mai multe motive: apariţia omului, naşterea şi evoluţia primelor state, inventarea scrierii, primele credinţe religioase, însăşi istoria, toate acestea le datorăm Orientului. O adevărată perlă a civilizaţiei, ”Orientul” ni se prezintă acum printr-o expoziție de pictură în care persoane și simboluri, istorie și cultură, peisaje și vise se adună la un loc. Absolvent al Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității din Damasc, artistul Ammar Alnahhas este unul dintre cei mai prolifici artiști contemporani arabi, cu o seamă de expoziții naționale și internaționale”.

În cadrul expoziției va fi prezentată o colecție picturi, cu diferite teme, care vor fi expuse în Sala Multimedia (Casa Albastră) a Muzeului Național Brukenthal (Piața Mare, nr. 5).

Expoziția artistică va fi accesibilă publicului începând cu data de 2 septembrie 2022

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*