Festival Internațional de Teatru de la Sibiu a primit premiul UNITER. Alte două premii au ajuns la Sibiu

TREI premii UNITER au ajuns la Sibiu! Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a primit Premiul preşedintelui UNITER, iar spectacolul TNRS „Woyzeck” și-a adjudecat premiul pentru cel mai bun lighting design. Un al trelea premiu UNITER a ajuns la Teatrul GONG din Sibiu pentru Cel mai bun spectacol de teatru de animaţie.

foto: UNITER/Andrei Gîndac

Gala Premiilor UNITER 2024, care a avut loc în 27 mai, la Sala „Ion Caramitru“ a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, a început la ora 19.00 şi a durat patru ore.  Evenimentul a fost transmis şi live pe uniter.ro și în direct pe TVR Cultural.

Premiul preşedintelui UNITER a revenit Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu pentru 30 de ani de activitate.

Distincţia a fost primită de preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Constantin Chiriac.

Dealtfel, Naționalul sibian și-a mai adjudecat un premiu – Cel mai bun lighting design – Michael Bischoff pentru „Woyzeck” de Georg Buchner, regia Hunor Horvath şi Edith Buttingsrud Pedersen, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu – Secţia Germană.

foto: UNITER/Andrei Gîndac

Premiul pentru Cel mai bun spectacol de teatru de animaţie / teatru pentru copii a fost câștigat de „Poveşti invizibile” de Mihaela Michailov, direcția de scenă Selma Dragoș, spațiul și instalația tactilă Gabi Albu, Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG Sibiu şi Centrul de Teatru Educaţional Replika Bucureşti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*