Festival de GOLURI pe Municipal! FC Hermannstadt – Dinamo 3-0 (3-0)

FC Hermannstadt a avut o primă repriză de vis cu Dinamo București, astăzi, pe Stadionul Municipal, în prima etapă a play-out-ului Superligii ediția 2023-2024. A controlat fără probleme partida, reușind să înscrie de 3 ori, prin Ianis Stoica (’37), Raul Opruț (’42) și Cristi Neguț (’45).

(Dan GREAVU)

Rămasă să lupte din nou pentru supraviețuire, după un sezon regulat la fel de bun ca anul trecut, FC Hermannstadt a avut parte, azi, de un adversar „lansat“, mereu resuscitat de fani din toată țara. Cu o singură înfrângere în ultimele 5 partide, Dinamo a venit la Sibiu „cu surle și trâmbițe“ pentru un rezultat care să o scoată din zona fierbinte.

Gruparea sibiană a impus ritmul încă din start, urcând cu toate liniile. Prima ocazie la poarta lui Golubovici a venit în minutul 10. În urma unei faze colective de atac, Ianis Stoica a trimis în plasă din careul mic, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. A urmat verificarea fazei cu sistemul VAR, iar decizia inițială a rămas valabilă.

Deși durata mare a întreruperii părea să taie elanul sibienilor, a fost nevoie de doar câteva minute până la următoarea mare ocazie la poarta dinamovistă. Același Ianis Stoica (’25) a tras tare din careu, Velkovski a respins din fața porții, balonul a ajuns la Paraschiv care l-a nimerit pe … Murgia aflat pe linie. Un atac furibund, cu mulți sibieni în careul advers, în urma unui corner executat de Balaure. 7 minute mai târziu, Neguț a șutat pe poartă, s-a opus portarul dinamovist, fără îndoială cel mai bun jucător al reprizei.

Eforturile sibienilor aveau să fie răsplătite, în minutul 37, cu un gol reușit de Ianis Stoica. Acesta a reluat cu capul din 6 metri, Golubovici s-a opus, dar tânărul internațional sibian a ajuns din nou la balon și a trimis imparabil sub transversală, bară-gol: 1-0

Bucuria s-a dublat în minutul 42 când, după o nouă fază prelungită de atac, cu mai mulți jucători sibieni în careul advers, Opruț a reluat în plasă, cu toată opoziția lui Golubevici: 2-0

Forcingul sibian nu s-a oprit însă aici. Neguț (’45) a reluat și el în plasă, din mijlocul careului mare, o minge respinsă în urma unui șut trimis de Paraschiv: 3-0 Faza a fost analizată cu ajutorul sistemului VAR, golul rămânând valabil.

Kopic, antrenorul oaspeților a încercat să oprească dezastrul de pe Municipal, operând două modificări la pauză. Sibienii au continuat însă să joace încântător. În minutul 52, un triunghi Opruț – Sota – Stoica a destabilizat defensiva oaspete, dar fără efect pe tabelă.

Kopic a plusat apoi cu alte 2 schimbări în angrenajul echipei sale, incapabil să revină pentru a pune probleme. Măldărășanu a replicat cu 3 schimbări deodată, însă jocul s-a stins aproape complet, FC Hermannstadt mulțumindu-se să țină mingea departe de  poarta lui Căbuz.

În minutul 85, Dinamo avea să-i pună probleme pentru prima dată în acest meci lui Căbuz, care s-a opus unei reluări spectaculoase din careu a lui Abdallah.

Până la final a mai fost de remarcat doar revenirea pe teren a lui Dragoș Iancu, după accidentarea urâtă de la Ploiești. FC Hermannstadt s-a impus cu scorul stabilit încă din prima repriză: FC Hermannstadt – Dinamo 3-0

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt urcă pe locul 2 în clasamentul play-out-ului, cu 23 de puncte, la unul singur în spatele U Cluj. În etapa viitoare, echipa sibiană va întâlni vineri, 29 martie, în deplasare, FC Voluntari. Până atunci, Superliga ia o pauză, pentru a face loc meciurilor echipelor reprezentative. În pregătire pentru Euro2024, naționala mare va juca vineri, 22 martie, de la ora 21:45, pe Arena Națională (București), cu Irlanda de Nord, iar marți, 26 martie, de la ora 21:30, pe Civitas Metropolitano (Madrid), cu Columbia.

Echipele

FC Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Bejan, Opruț – Balaure (85, D. Iancu), Murgia, Sota Mino (67, Biceanu), Ianis Stoica (80, Jipa)- Neguț (66, G. Iancu), Paraschiv (66, Fonseca). Antrenor: Marius Măldărășanu

Dinamo: Golubovici – Patriche, Velkovski, Homawoo – Moura, Pavicic (71, Roșu), Ilic (63, Irimia), Bordușanu (46, Amzar) – Milanov (46, Iglesias), Abdallah, Gregorio (63, Seljmani). Antrenor: Zeljko Kopic

Programul și rezultatele primei etape din play-out:

Universitatea Cluj – FC Botoșani 3-0

Oțelul Galați – Politehnica Iași 1-0

Hermannstadt – Dinamo București 3-0

Luni 18 martie

Ora 17,30 UTA Arad – FC Voluntari

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*